Congresul Statelor Unite solicită Rusiei retragerea trupelor militare de pe teritoriul Republicii Moldova

0
117
Basarabia Eminescu
  1. Municipiul Vaslui se va înfrãti cu cea mai veche zonã viticolã din Republica Moldova

COLABORARE…Comuna Purcari, casa celei mai vechi si mai mari crame din Republica Moldova, atestatã în anul 1827, se va înfrãti cu municipiul Vaslui. Decizia a fost aprobtã în sedinta Consiliului Local al municipiului Vaslui din aceastã lunã în unanimitate. Asadar, vasluienii se vor putea bucura în viitorul apropiat de roadele viilor fratilor de peste Prut. “Înfrãtirea cu Primãria Comunei Purcari are la bazã decizia Consiliului Comunal Purcari, Republica Moldova, prin care îsi exprimã dorinta expresã de stabilire a unui parteneriat cu municipiul Vaslui si semnare a unui Acord de cooperare, care va servi ca bazã a procedurii ulterioare de înfrãtire. Având în vedere aceste considerente, am dispus întocmirea raportului motivat si a proiectului de hotãrâre privind aprobarea Acordului de cooperare între municipiul Vaslui, judetul Vaslui din România si comuna Purcari, raionul Stefan Vodã din Republica Moldova”, a prezentat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavãl, în expunerea motivelor pro-colaborare a celor douã comunitãti.

http://www.vremeanoua.ro/municipiul-vaslui-se-va-infrati-cu-cea-mai-veche-zona-viticola-din-republica-moldova

 

  1. Congresul Statelor Unite solicită Rusiei retragerea trupelor militare de pe teritoriul Republicii Moldova

Congresul Statelor Unite ale Americii a aprobat un proiect legislativ prin care se solicită Federației Ruse să-și retragă trupele militare din regiunea transnistreană, relatează sâmbătă Unimedia și Radio Chișinău, potrivit Agerpres.

http://romanialibera.ro/actualitate/international/presa–congresul-statelor-unite-solicita-rusiei-retragerea-trupelor-militare-de-pe-teritoriul-republicii-moldova–451486

 

  1. Despre unionism, politicieni, anticorupţie şi reţinerea lui Chirtoacă

În Republica Moldova lupta împotriva corupţiei reprezintă un deziderat susţinut de Mişcarea Unionistă. În aceste zile a avut loc reţinerea primarului general al oraşului Chişinău, apărând susţinători, adversari, dar mai ales promotori ai teoriilor conspiraţiei.

http://adevarul.ro/moldova/politica/despre-unionism-politicieni-anticoruptie-retinerea-chirtoaca-1_592910c75ab6550cb87e86c2/index.html

 

  1. RAPORT: Posturile de televiziune rusești retransmise în Moldova, instrumente de propagandă și manipulare

Posturile de televiziune rusești, retransmise pe teritoriul Republicii Moldova, transmit mesaje propagandistice și manipulează constant opinia publică. Este una din concluziile raportului de monitorizare, realizat de Asociația Presei Independente.

http://www.publika.md/raport-posturile-de-televiziune-rusesti-retransmise-in-moldova-instrumente-de-propaganda-si-manipulare_2970102.html

 

  1. Legendara formaţie 3 Sud-Est va susţine astăzi un CONCERT GRANDIOS la Chişinău

Legendara formaţie 3 Sud-Est din România va susţine astăzi un concert grandios la Chişinău. Spectacolul face parte din Turneul Aniversar 20. Trupa o să va interpreta piesele cu care au făcut furori de-a lungul anilor, dar și hituri noi. Concertul va începe la ora 20.

http://www.publika.md/legendara-formatie-3-sud-est-va-sustine-astazi-un-concert-grandios-la-chisinau_2970116.html

 

  1. Arestul lui Dorin Chirtoacă a ajuns în presa internațională

Totodată, portalul de știri din Marea Britanie, Dailymail, a scris despre faptul că suporterii liberalului s-au adunat, în seara reținerii, în fața Centrului Național Anticorupție și au încercat să împiedice reținerea primarului, subliniind faptul că Dorin Chirtoacă pledează pentru reunificarea Moldovei cu România și este împotriva „planurilor Guvernului de a schimba sistemul electoral”.

http://unimedia.info/stiri/arestul-lui-dorin-chirtoaca-a-ajuns-in-presa-internationala–ce-a-scris-the-washington-post-si-daily-mail-133825.html

 

  1. Viitorul cărților se scrie acum

Iurie Bârsa, directorul Editurii Arc din Chișinău, este însă un luptător și vede partea plină a paharului. El spune că oamenii se întorc cu fața către carte, dar că mai sunt multe de făcut pentru integrarea culturii moldave în cea românească iar editurile au un rol central. „Aș vrea mai multă deschidere a cititorilor față de cărțile pe care le aducem din Republica Moldova, să nu aibă prejudecăți că venim dintr-o zonă crepusculară, facem cărțile cu mare drag, le selectăm, la fel, cu multă seriozitate și ne dorim ca aceste cărți să fie de un circuit înalt atât în Republica Moldova cât și în România deci să avem un spațiu unic, fără discriminări.”

https://www.europalibera.org/a/tirgul-de-carte-bookfest-2017/28512094.html

 

  1. Un soldat din regiunea transnistreană rupe tăcerea

Un militar din aşa-zisa “armată” din regiunea transnistreană deplânge traiul greu din stânga Nistrului şi speră ca Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, unde Rusia susţine logistic şi militar un război separatist intrat deja în al treilea an de luptă, să nu repete scenariul unui conflict îngheţat.

http://infoprut.ro/47321-un-soldat-din-regiunea-transnistreana-rupe-tacerea.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ