Consilierul Valerii Climenco este obligat să-i plătească lui Andrei Ivanţoc despagubiri pentru defăimare

0
68

ivantoc klimencoJudecatoria sectorului Rascani l-a obligat pe consilierul municipal Valerii Climenco, liderul Miscarii social-politice „Ravnopravie”, sa plateasca fostului detinut politic, Andrei Ivantoc, 10 mii lei in calitate de despagubiri pentru defaimare, comunica Info-Prim Neo. De asemenea, alesul local va trebui sa dezminta public declaratiile calomnioase. Despre aceasta a comunicat vineri, 26 septembrie, intr-o conferinta de presa reprezentantul lui Ivantoc in judecata, Stefan Burlaca, citat de Info-Prim Neo. Potrivit lui Burlaca, Valerii Climenco ar fi acuzat nefondat, membrii „grupului Ilascu” de faptul ca acestia ar fi omorat copii si femei insarcinate, in timpul razboiului din 1992.
Acuzatiile au fost facute la data de 11 octombrie 2007, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului municipal Chisinau, la care se examina initiativa de a acorda membrilor „grupului Ilascu” statutul de cetateni de onoare ai municipiului Chisinau, a precizat Stefan Burlaca.

UNIMEDIA va invita sa urmariti un reportaj la subiect, realizat de catre Jurnal TV:

Potrivit directorului executiv al Comitetului Helsinki din Moldova, Teo Carnat, a precizat ca procesul de judecata a durat mai mult de un an, pe motiv ca Valerii Climenco nu a vrut sa se prezinte in instanta pentru a-si argumenta pozitia.

Valerii Climenco a precizat pentru Info-Prim Neo ca nu intentioneaza sa plateasca despagubiri lui Ivantoc si ca a aflat despre decizia instantei abia astazi (26 septembrie). Climenco se arata nedumerit de ce doar unul din membrii „grupului Ilascu” s-a simtit lezat. „Daca toti ceilalti nu au avut nici o reactie, inseamna ca ei sunt de facto criminali, lucru demonstrat si de articolele jurnalistice publicate in presa anilor 1992”, a declarat Climenco.

Potrivit juristilor Comitetului Helsinki, termenul legal pentru recurs a expirat. Daca Climenco nu se va conforma deciziei judecatoresti, risca sa i se puna sechestru pe avere. Decizia de judecata a fost luata la 8 iulie 2008, pentru ca sa intre in vigoare 28 iulie, data de la care Valerii Climenco a avut timp pentru a-si exercita dreptul la apel.

Sursa: Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ