Consiliul Județean Prahova a semnat o Declarație de reunire cu Basarabia

0
292
  1. Consiliul Județean Prahova a semnat o Declarație de reunire cu Basarabia

O declarație de reunire a României cu Republica Moldova a fost semnată, miercuri, de conducerea Consiliului Județean (CJ) Prahova și de consilierii județeni, prin acest document cerându-se Parlamentelor celor două țări să adopte o declarație comună privind reîntregirea țării și a neamului românesc, dar și un pachet de legi în acest sens.

https://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Consiliul-Judetean-Prahova-a-semnat-o-Declaratie-de-reunire-cu-Basarabia-149683

 

  1. DOC | 100+3// 103 localități au votat Declarația de Unire cu Țara-Mamă

Aseară, satul Carabetovca din raionul Basarabeasca a fost localitatea cu numărul simbolic 100 care a votat pentru revenirea în vechile hotare a Republicii Moldova. Astăzi, alte trei localități i-au urmat exemplu: Cojușna, raionul Strășeni; Fetești și Gordinești din raionul Edineț.

Menționăm că, în satul Fetești au votat și doi consilieri care fac parte din Partidul Comunișt din Republica Moldova.

http://10tv.md/2018/03/07/doc-1003-103-localitati-au-votat-declaratia-de-unire-cu-tara-mama/

 

  1. Centenar prin înfrățiri. Raionul Criuleni și județul Botoșani au semnat actul istoric

Centenar prin înfrățiri. Astăzi județul Botoșani a semnat actul istoric de colaborare cu raionul Criuleni. De astăzi, cele două entități de pe ambele maluri ale Prutului sunt legate cultural, social și economic. Mai mult, reprezentanții celor două unități administrative au stabilit deja și primele proiecte, care vor fi realizate în Anul Centenar.

http://10tv.md/2018/03/07/video-centenar-prin-infratiri-raionul-criuleni-si-judetul-botosani-au-semnat-actul-istoric/

 

  1. Anunţul Ambasadorului României de la Chişinău despre declaraţiile simbolice de Unire: Românii au tot dreptul să se bucure în Anul Centenarului

În Anul Centenarului, ‘românii, cei care simt româneşte, au tot dreptul să se bucure’, a declarat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, invitat marţi seara la postul public de televiziune de la Chişinău, în contextul în care numărul localităţilor moldovene care au semnat declaraţia simbolică de Unire cu România a ajuns la 100, relatează miercuri portalul Deschide.md, anunţă Agerpres.

https://www.stiripesurse.ro/anuntul-ambasadorului-romaniei-de-la-chisinau-despre-declaratiile-simbolice-de-unire-romanii-au-tot-dreptul-sa-se-bucure-in-anul-centenarului_1253086.html

 

  1. DODON: Există informaţii că vor să vină la Chişinău să facă destabilizări

Preşedintele de la Chişinău, Igor Dodon, îi ameninţă pe cetăţenii Republicii Moldova care au semnat Declaraţii de unire, dar şi România pe care o va reclama la ONU şi Consiliul Europei.

http://evz.ro/dodon-chisinau-destabilizari.html

 

  1. Lansarea cărţii „Blocaţi în labirint”, de George Simion

Cu ocazia aniversării Centenarului Unirii Basarabiei cu România, Societatea Culturală „Ştefan cel Mare” – Bucovina şi Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera” organizează vineri, 9 martie, de la ora 13, la sediul bibliotecii, lansarea cărţii „Blocaţi în labirint”, de George Simion.

https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2018-03-07/Lansarea-cartii-Blocati-in-labirint-de-George-Simion

 

  1. UN SECOL DE LA MAREA UNIRE: România şi 10 momente de răscruce din istorie (I)

Unirea Basarabiei cu România, momentul în care ţara a început să piardă teritorii, abdicarea Regelui Mihai I sau venirea la putere a lui Nicolae Ceauşescu. Sunt câteva dintre cele mai importante evenimente din ultimii 100 de ani, notează MEDIAFAX într-un alt articol din campania dedicată celor o sută de ani de la Marea Unire, inițiată de agenția de presă de la București.

https://www.timpul.md/articol/un-secol-de-la-marea-unire–romania-si-10-momente-de-rascruce-din-istorie-%28i%29-127889.html

 

  1. Unioniştii reacţionează la declaraţiile lui Igor Dodon după Consiliul Suprem de Securitate

Unioniştii vin cu o reacţie după ce Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a declarat că „membrii Consiliul Suprem de Securitate (CSS) sunt profund îngrijoraţi de posibilele acţiuni de destabilizare care ar putea să aibă loc în perioada 24-27 martie”.

http://tvrmoldova.md/politic/unionistii-reactioneaza-la-declaratiile-lui-igor-dodon-dupa-consiliul-suprem-de-securitate/

 

  1. Constantin Codreanu: Statul român trebuie să-i apere pe credincioşii parohiei Dereneu a Mitropoliei Basarabiei

Autorităţile statului român trebuie să intervină în apărarea credincioşilor parohiei Dereneu a Mitropoliei Basarabiei şi să condiţioneze ajutoarele acordate Republicii Moldova de respectarea drepturilor şi libertăţilor etnicilor români de la răsărit de Prut. Este declaraţia deputatului PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

http://tvrmoldova.md/politic/constantin-codreanu-statul-roman-trebuie-sa-i-apere-pe-credinciosii-parohiei-dereneu-a-mitropoliei-basarabiei/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ