Consiliul Județean Sibiu: ne-am primit frații din Republica Moldova

0
103

 

  1. Monumentul celor Trei Martiri Basarabeni va fi inaugurat la Chișinău

Iulian Rusanovschi face parte, alături de cercetătorul Iurie Colesnic și de fostul deputat PDM Dumitru Godoroja, din grupul de inițiativă care s-a propus să restabilească, acolo unde a fost înălțat încă în 1923, Monumentul celor Trei Martiri — Alexei Mateevici, Simeon Murafa și Andrei Hodorogea. Iulian Rusanovschi a povestit în studioul Sputnik Moldova de ce inițiativa de reconstituire a acestui monument, lansată încă în 2013, este pusă în practică abia acum.

http://ortodox.md/monumentul-celor-trei-martiri-basarabeni-va-fi-inaugurat-la-chisinau/

 

  1. Consiliul Județean Sibiu: ne-am primit frații din Republica Moldova

O delegație oficială a raionului Dondușeni, din Republica Moldova, a fost primită precum vizita ”unor frați” de către reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. Delegația moldoveană a venit la Sibiu pentru a contura ”câteva domenii de interes comun în vederea încheierii unei convenții de parteneriat”. Din Dondușeni au venit la Sibiu pentru trei zile (20 – 22 septembrie) specialiști în diferite domenii, printre care agricultură, învățământ, cultură, sport, sănătăte și elaborare și implementare de proiecte.

http://www.turnulsfatului.ro/2016/09/21/consiliul-judetean-sibiu-ne-primit-fratii-din-republica-moldova/

 

  1. Eveniment caritabil, proiecţie de film, spectacol de teatru şi stand-up comedy, la Ateneul Tătăraşi

Mâine, de la ora 19, în grădina Ateneului Tătăraşi va avea loc un eveniment caritabil, de strângere de fonduri pentru postul de televiziune Unirea TV, prima televiziune 100% independentă care militează pentru reîntregirea României.

Vineri, 23 septembrie, începând cu ora 20, pe acoperişul Ateneului va avea loc proiecţia filmului „Aferim“, în regia lui Radu Jude. Filmul a obţinut Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, la cea de-a LXV-a ediţie a Galei Festivalului de Film de la Berlin 2015. Biletul este 10 lei, iar rezervările se fac la numărul de telefon 0741.279.740, de luni până vineri, în intervalul orar 9-17.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/eveniment-caritabil-proiectie-de-film-spectacol-de-teatru-si-stand-up-comedy-la-ateneul-tatarasi–139538.html

 

  1. Apelul lui Mihai Ghimpu către unionişti: Singura soluţie este integrarea în UE prin Unire cu România

Candidatul Partidului Liberal pentru funcţia de preşedintele al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a semnat miercuri, 21 septembrie, o scrisoare către unionişti. Liberalul se declară singurul candidat unionist din această campanie electorală şi anunţă că Unirea trebuie să fie un scop comun.

http://adevarul.ro/moldova/politica/apelul-mihai-ghimpu-unionisti-singura-solutie-integrareain-ue-unire-romania-1_57e27e835ab6550cb8db8fcb/index.html

 

  1. Mihai Ghimpu: „Scrisoare către tinerii mei prieteni unioniști”

Liderul PL, Mihai Ghimpu, candidatul liberalilor în scrutinul electoral pentru preşedinţia Republicii Moldova, a publicat pe Facebook o scrisoare adresată unioniştilor de pe ambele maluri ale Prutului. 

Să nu uităm asta niciodată. În această bătălie comună pentru Unire nu avem nimic de pierdut. Avem însă totul de câștigat! Să facem din alegerile prezidențiale un pas decisiv pentru atingerea obiectivului nostru comun, UNIREA tuturor românilor într-o Țară mare, prosperă și sigură! 

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

http://infoprut.ro/45237-mihai-ghimpu-scrisoare-catre-tinerii-mei-prieteni-unionisti.html

 

  1. 10 TV / Emisiunea „Sfatul Țării” Dan Dungaciu: „Din punct de vedere al unionismului, nu văd nicio diferență între Lupu, Năstase și Sandu”

Emisiunea „Sfatul Țării”, realizată de Constantin Codreanu a avut un invitat special, pe domnul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române (ISPRI), sociolog, profesor universitar, președinte Fundaţia Universitară a Mării Negre (FUMN). A fost abordat subiectul alegerilor prezidențiale, cu accent pe modul în care se văd la București, victoriile înregistrate în ultimii ani de Mişcarea Unionistă de pe cele două maluri ale Prutului și pregătirile pentru anul 2018.

http://www.timpul.md/articol/dan-dungaciu-din-punct-de-vedere-al-unionismului-nu-vad-nicio-diferena-intre-lupu-nastase-i-sandu-98024.html

 

  1. Vama Albița, loc de întâlnire la nivel înalt între șeful Antifraudă al UE și autoritățile vamale din România, Ucraina și R. Moldova

Vama Albița va fi, în această seară, loc de întâlnire la nivel înalt între șeful Antifraudă al Uniunii Europene, Giovanni Kessler, și autoritățile vamale din România, Ucraina și Republica Moldova, scopul reuniunii fiind cooperarea transfrontalieră în scopul prevenirii și combaterii traficului ilicit la frontierele externe ale Uniunii Europene.

http://estnews.ro/2016/09/21/vama-albita-loc-de-intalnire-la-nivel-inalt-intre-seful-antifrauda-al-ue-si-autoritatile-vamale-din-romania-ucraina-si-r-moldova/

 

  1. Interviu pt TRIBUNA.md: ”Democrația în R.Moldova e încă una dirijată, nu conștientizată…”

Așa cum spuneam și în 2010, Republica Moldova trebuie să aibă un Președinte care – în câțiva ani să poată realiza Marea Unire și să ducă Republica Moldova în Europa prin Unirea cu România.

 

http://vox.publika.md/politica/interviu-pt-tribuna-md-democratia-r-moldova-e-inca-una-dirijata-nu-constientizata-526549.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ