Constructia tronsonului Cahul-Giurgiulesti nu va avea impact exagerat asupra ecologiei, afirma ministrul de ramura

0
51

� � � � �

� Constructia tronsonului de cale ferata Cahul-Giurgiulesti nu va avea un impact exagerat asupra ecologiei. „Doar 175 m2 din rezervatia “Bacului de Jos” va fi afectata”, a declarat la finele saptamanii trecute ministrul Ecologiei si Resurselor Naturale, Constantin Mihailescu.
� � � � � � Potrivit oficialului, necesitatea acestui tronson este indiscutabila. Tronsonul, cu o lungime de 50 km va uni cel mai mare oras din sudul tarii, Cahul, cu localitatea Giurgiulesti, trecand prin10 localitati din regiune.
� � � � � � “Tronsonul Cahul-Giurgiulesti ofera iesire spre Marea Neagra, si va da posibilitate fermierilor din regiune sa-si transporte marfa atat in R. Moldova, cat si in Ucraina sau in Romania, la Galati.”, a mentionat Mihailescu.
� � � � � � Ministrul sustine ca tronsonul va fi construit intre lunca si versant, care vor proteja localitatile de inundatii. Mihailescu a precizat ca poluarea apelor va fi minima, pentru ca nu va fi utilizata benzina pentru locomotive, ci motorina care are un impact ecologic mai redus.
� � � � � � De-a lungul tronsonului de cale ferata vor fi plantate culturi multianuale. Cele 7 case de locuit si 2 stadioane care stau in calea liniei ferate, vor fi demolate. Proprietarii vor primi despagubiri.
� � � � � � Constructia tronsonului Cahul-Giurgiulesti va dura pana la finele lunii noiembrie 2008.

 

http://www.deca.md/?cat=eco_and_bus&id=874

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ