Consulatele României la Cahul şi Bălţi vor fi deschise la 1 iulie

0
85

Consulatele generale ale României la Bălţi şi Cahul au fost înfiinţate prin decretul preşedintelui român, Traian Băsescu, din 1 noiembrie 2009. Consulul numit la Bălţi, diplomatul Dumitru-Nicanor Teculescu, a fost consul general al României la Toronto, în perioada 2002-2008, iar Genţiana Şerbu a fost numită consul general la Cahul.

La 1 iulie vor fi deschise două consulate ale României, la Bălţi şi la Cahul. Informaţia a fost confirmată de reprezentantul „Centrului de Apel” din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în emisiunea „Ţara lui Dogaru”, de la Publika TV. Potrivit sursei citate, deja sunt cunoscute adresele misiunilor diplomatice, precum şi consulii care le vor reprezenta.

PUBLIKA.MD menţionează că acum cinci luni preşedintele României, Traian Basescu, a semnat decretele privind înfiinţarea a două consulate noi în Republica Moldova – la Cahul şi la Bălţi. Discuţiile despre deschiderea acestora durează de câţiva ani.

În toată această perioadă, sute de moldoveni sunt nevoiţi să facă zeci de kilometri pe arşiţă şi să stea în soare ore în şir în faţa consulatului României de la Chişinău.

Moldovenii dau vina pe proasta organizare a procedurilor. În replică, ambasadorul României spune că cei 100 de angajaţi ai consulatului muncesc şi câte 12 ore pe zi pentru a face faţă tuturor solicitărilor.

Potrivit Ambasadorului României, consulatul reuşeşte să perfecteze 750 de vize zilnic însă numărul solicitanţilor e mult mai mare, întrucât suntem în perioada vacanţelor. Diplomatul a dat asigurări că vor fi mai puţine cozi în luna iulie, când vor fi deschide consulatele de la Bălţi şi Cahul.

sursa: realitatea.net

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ