Consulatul de la Chişinău va avea mai mult personal

0
25
Consulatul României la Chişinău

Guvernul României a suplimentat personalul Consulatului de la Chişinău cu 16 posturi, „în vederea eliminării disfuncţionalităţilor din cadrul consulatului şi pentru eficientizarea activităţii”.

A fost adoptată în şedinţa de guvern de miercuri redistribuirea a şase consilieri europeni din cadrul Oficiului Român pentru Adopţii, precum şi a 10 persoane din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului în cadrul serviciului exterior al Ministerului Afacerilor Externe.

„Personalul este necesar atât pentru reducerea timpului necesar pentru prelucrarea documentelor pentru viză şi pentru eliberarea paşapoartelor, cât şi pentru soluţionarea solicitărilor cetăţenilor români – întocmirea de acte de stare civilă, acte notariale, caziere judiciare, cereri de cetăţenie.” se spune într-un comunicat al guvernului României.

„Posturile suplimentare se asigură prin diminuarea numărului de posturi pentru Aparatul de lucru al Guvernului, iar structura acestora va fi modificată astfel încât să corespundă atribuţiilor Consulatului României la Chişinău, cu încadrarea în fondul total de salarii aprobat pentru MAE.”

Potrivit guvernului României, până la sfârşitul lunii septembrie 2007, Consulatul de la Chişinău a eliberat un număr de 63.000 de vize.

„În ritmul actual de eliberare, ar putea fi emise 84.000 de vize pe an. Potrivit estimărilor, Consulatul de la Chişinău va primi solicitări de circa 150.000 de vize pe an, ceea ce impune suplimentarea personalului.” se mai spune în comunicatul emis de guvernul României.

Sursa: BBC Romania

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ