Cotidianul: Presa rusă crede că România va cere sprijin de la NATO pentru unirea cu Moldova

0
62

Cotidianul
Ziarul românesc Cotidianul a publicat un articol prin care scoate în evidenţă faptul că presa rusă agită spiritele înainte de Summitul NATO şi de Consiliul Rusia-NATO ce se vor desfăşura la Bucureşti săptămâna aceasta. Cotidianul face referinţă la ziarul „Pravda“, care a publicat în ediţia de sâmbătă un articol conform căruia România ar putea profita de summit pentru a cere susţinerea Alianţei în privinţa alipirii Republicii Moldova la teritoriul său. Prin recrearea României Mari, Bucureştiul s-ar putea apropia şi mai mult de platforma continentală petroliferă a Mării Negre, iar cu susţinerea NATO „va putea smulge cu succes, din sfera ucraineana de influenţă, Insula Şerpilor“, mai arată ziarul.

România nu s-ar limita însă la pretenţiile privind Republica Moldova, ci ar putea cere şi teritoriile locuite de români din Ucraina, susţine publicaţia moscovită. Prin unirea Moldovei cu Romania, NATO va controla intreaga Europa de Sud-Est, iar o data cu aderarea Ucrainei la Alianţă va înlătura Rusia din regiune, conchide apocaliptic „Pravda“. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat în acest sens ,recent, că Bucureştiul nu vrea semnarea unui acord de frontieră deoarece speră într-o viitoare unire cu Republica Moldova.

În acelaşi articol Cotidianul menţionează situaţia cu privire la includerea Ucrainei şi Georgiei în planul de acţiuni pentru aderare la NATO. Germani se opune în preajma venirii unui nou preşedinte la Kremlun, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a subliniat încă o dată opoziţia Rusiei faţă de apropierea celor doua ţări de Alianţa. „Dacă Ucraina şi Georgia sfârşesc prin a adera la NATO, acest lucru va avea consecinţe serioase, nu numai în relaţiile noastre cu Statele Unite, dar şi în cele pe care le avem cu NATO“, a avertizat ministrul rus.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=5112

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ