Cotidianul: Tariceanu, refuzat de primarul Chisinaului si de Grupul Ilascu.

0
41

Tariceanu
Primarul liberal al Chisinaului si cei trei membri ai Grupului Ilascu proaspat eliberati din inchisorile de la Tiraspol au evitat intilnirea cu premierul Tariceanu in timpul vizitei acestuia in Republica Moldova. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a dus vineri intr-o vizita oficiala la Chisinau. Cum tot era in Republica Moldova, premierul si-a propus sa se intilneasca si cu proaspatul primar liberal al Chisinaului, Dorin Chirtoaca. Nu a reusit. Primarul a anuntat ca nu se mai poate intilni cu premierul la Ambasada Romaniei, pentru ca are audiente cu cetatenii Chisinaului pina la ora 17.00.

Desi nu a gasit timp pentru a se intilni cu premierul Tariceanu la Chisinau, Dorin Chirtoaca si-a facut vreme pentru presedintele Traian Basescu, pe care l-a vizitat la Bucuresti, la doar o saptamina dupa ce a cistigat alegerile pentru primarie. Si asta chiar inainte de a avea o intilnire in calitate de proaspat primar cu presedintele Moldovei, Vladimir Voronin.

Chirtoaca nu este singurul care l-a ocolit pe Tariceanu. Tudor Petrov-Popa, Alexandru Lesco si Andrei Ivantoc, cei trei membri ai Grupului Ilascu eliberati de curind din inchisorile din Transnistria, au evitat si ei intilnirea cu premierul roman. Potrivit NewsIn, care citeaza personalul misiunii diplomatice a Romaniei, Ivantoc a invocat ca nu poate participa la intilnire pentru ca are 38 de grade febra, iar Lesco a sustinut ca o pana la masina l-a tinut blocat intre Soroca si Floresti. Petrov Popa nici nu a raspuns invitatiei si si-a inchis si telefonul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ