Covasna susține Marșul Centenar. Aici se încheie cea de-a șaptea etapă

0
71
  1. Construcția gazoductului Iași-Chișinău va începe în această lună

Construcția tronsonului Ungheni-Chişinău, din gazoductul Iași-Chișinău, va începe în această lună. Declarațiile au fost făcute de președintele parlamentului, Andrian Candu. Oficialul, a mai afirmat că mai sunt pregătite și alte proiecte economice, cum ar fi cel de interconectare energetică. În acest sens a fost luat un împrumut.

Construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău pe tronsonul Ungheni-Chişinău va începe luna curentă, mai aproape de Ziua Independenţei. Despre aceasta a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

https://10tv.md/2018/08/08/video-constructia-gazoductului-iasi-chisinau-va-incepe-in-aceasta-luna/

 

  1. Covasna susține Marșul Centenar. Aici se încheie cea de-a șaptea etapă

Marșul centenar a ajuns în orașul Covasna. Participanții au fost întâlniți cu căldură de către autorități și locuitori, iar unii covăsneni au rămas alături de unioniști să parcurgă tot traseul până la Chișinău.

Orașul Covasna i-a întâlnit pe participanții marșului centenar cu multă voie bună! Autoritățile din Covasna și locuitorii i-au însoțit pe unioniști de-a lungul orașului, iar cei mai curajoși au pornit mai departe și vor merge pâna la Chișinău, acolo unde va ajunge marșul pe 1 septembrie.

https://10tv.md/2018/08/08/video-covasna-sustine-marsul-centenar-aici-se-incheie-cea-de-a-saptea-etapa/

 

  1. Investiții de viitor! Grădinița din Mateuți, r. Rezina, renovată de România

Motiv de bucurie la Mateuți, raionul Rezina. Grădinița ”Steluța” din localitate a fost renovată din banii României. Construită în 1967, este la prima reparație capitală. Contribuția României este de aproximativ 146 mii euro. Acum, cei 75 de copii se vor bucura de condiții la standarde europene, de mobilier nou, teren de joacă și căldură pe timp de iarnă în sălile grădiniței.

https://10tv.md/2018/08/08/video-investitii-de-viitor-gradinita-din-mateuti-r-rezina-renovata-de-romania/

 

  1. Declaraţie de Unire cu Moldova, semnată de participanţii la un congres al cadrelor didactice

Participanţii la Congresul Cadrelor Didactice din România şi al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare, desfăşurat la Alba Iulia, au adoptat o Declaraţie simbolică de Unire a României cu Republica Moldova.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/declaratie-de-unire-cu-moldova-semnata-de-participantii-la-un-congres-al-cadrelor-didactice.html

 

  1. MARȘUL CENTENAR George Simion: „Ne extragem energia din căldura cu care ne primesc confrații de sânge”

David, cel mai tânăr participant la Marș, are 6 ani, iar veteranul Andrei Balica a împlinit 74 de ani pe drum.

Joi, în comuna Cerașu din județul Prahova, se va încheia a șasea etapă a Marșului Centenar. În etapa a șaptea, la care încă puteți să vă înscrieți, Flacăra Unirii va trece pe la Cimitirul Eroilor Tabla Butti, Întorsura Buzăului, Vama Buzăului, Covasna și se va încheia pe 9 august la Ojdula. Marșul a început pe 1 iulie la Alba Iulia și se desfășoară pe o distanță de 1300 km, în 11 etape a câte cinci zile, urmând să se încheie la Chișinău, pe 1 septembrie. Până atunci, mesagerii Unirii mai au de parcurs 600 de kilometri. În interviul de mai jos, George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, povestește despre bucuriile și necazurile pe care le-au trăit participanții la Marșul Centenar pe traseul Alba Iulia – Târgoviște, pe care l-au lăsat deja în urmă.

https://www.timpul.md/articol/george-simion–ne-extragem-energia-din-caldura-cu-care-ne-primesc-confraii-de-sange-133926.html

 

  1. Concert vocal-simfonic extraordinar, dedicat Centenarului, la Oradea

Joi, 30 august 2018, începând cu ora 19:00, va avea loc în Piața Unirii a municipiului Oradea SIMFONIA MARII UNIRI, un concert vocal-simfonic extraordinar dedicat Centenarului.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/concert-vocal-simfonic-extraordinar-dedicat-centenarului-la-oradea-976867

 

  1. Timocul, mai aproape de România

În perioada 1–3 august 2018, o delegație a Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de Eugen Tiberiu Popescu, director general IEH, a efectuat o vizită de lucru la Bor, Serbia, ca urmare a invitației Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis, transmite Romanian Global News.

http://infoprut.ro/50479-timocul-mai-aproape-de-romania.html

 

  1. 10 milioane de lei pentru renovarea a şase instituţii de învăţământ din Republica Moldova

Suma alocaţiilor pentru renovarea a şase instituţii de învăţământ primar şi secundar general din subordinea autorităţilor publice locale, în cadrul proiectului „Reforma învăţământului în Moldova”, se propune a fi majorată cu încă 10 milioane de lei, Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens este supus dezbaterilor publice, transmite IPN.

http://tvrmoldova.md/social/10-milioane-de-lei-pentru-renovarea-a-sase-institutii-de-invatamant-din-republica-moldova/

 

  1. Vămile din Republica Moldova și România au agreat mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier

Serviciul Vamal din Republica Moldova și autoritatea vamală din România au convenit asupra unui set complex de acțiuni orientate spre fluidizarea circulației transfrontaliere în perioada 07 – 31 august, atunci când fluxurile cresc în medie cu peste 20%. Măsurile coordonate sunt prevăzute într-un Plan comun de acțiuni, semnat ieri, la Albița, de către Directorul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Vitalie Vrabie și Bogdan Lari Mihei, Vicepreşedinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, coordonator al activităţii structurilor vamale.

https://cotidianul.md/social/vamile-din-republica-moldova-si-romania-au-agreat-mai-multe-masuri-pentru-fluidizarea-traficului-transfrontalier/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ