„Cred că trebuie să ne unim pentru că suntem aceeași Țară”

1
109

even.unirea
Trei elevi de liceu din judeţul Bacău au fost premiaţi miercuri, în cadrul concursului de eseuri “Uniţi sub Tricolor – 95 ani de la unirea Basarabiei cu România”. Locul I a fost ocupat de Alexandru Gujuman, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Moineşti, iar locurile II şi III au fost obţinute de doi elevi în an terminal de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău, Tatiana Postică, respectiv Alexandru Potroghiru.

Aceştia au fost răsplătiţi cu participări gratuite la şcoala de vară “Şcoala de cultură şi afirmare românească”, la care iau parte elevi de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi cu premii în cărţi, de care au beneficiat toţi cei 30 de elevi înscrişi în concurs.

„Primele trei lucrări au fost alese pentru că diferă de toate celelalte, sunt subiective, emoţionale, sunt păreri personale, nu sunt luate de pe internet”, a declarat Cătălin Albişteanu, coordonatorul proiectului.

Tatiana Postică, ocupanta locului al II-lea, a participat la concurs cu un eseu despre datoria morală pe care o are România faţă de Republica Moldova. „Cred că ar trebui să ne unim pentru că suntem aceeaşi ţară, acelaşi teritoriu, doar că influenţa rusească îşi spune cuvântul. Nu am înţeles niciodată de ce suntem două ţări diferite”, a menţionat eleva.

Deşi concursul se adresa doar elevilor din judeţul Bacău, s-au înscris şi elevi din alte judeţe ale Moldovei şi din Basarabia. Pentru că nu putea fi trecut cu vederea, efortul acestora a fost răsplătit cu premii speciale.

Concursul a fost organizat de Platforma Civică Acţiunea 2012, în perioada 20 februarie 2013 – 23 martie 2013. Ceremonia de premiere s-a desfăşurat la ceainăria Natura Club.

Sursa: Andreea MAREŞ (www.ziaruldebacau.ro)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ