Cu sprijinul Guvernului României, a fost renovată încă o grădiniţă. Rusia recunoaște că pierde teren în Rep. Moldova

0
83
  1. Cu sprijinul Guvernului României, a fost renovată încă o grădiniţă

Este vorba de Grădiniţa „Ghiocel” din Satul Nou, raionul Cimişlia. Aceasta a fost renovată cu ajutorul a 4 milioane de lei, bani oferiţi de Guvernul României.

Au fost efectuate reparaţii atât în interioul grădiniţei, cât şi pe acoperişul acesteia, iar pereţii au fost termoizolaţi. Grădiniţa are o capacitate de 120 de locuri.
http://adevarul.ro/moldova/social/cu-sprijinul-guvernului-romaniei-fost-renovata-inca-gradinita-1_573ec58f5ab6550cb81f00e5/index.html

 

  1. Rusia recunoaște că pierde teren în Rep. Moldova

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narîșkin, consideră că Republica Moldova și Ucraina au făcut „o alegere ciudată” când au optat pentru Uniunea Europeană.

Ucraina și Moldova au ales calea asocierii cu Uniunea Europeană (cu dominația absolută a acesteia din urmă), din cauza căreia se confruntă cu cote, restricții, bariere financiare și tehnologice. Piața europeană a bunurilor și a forței de muncă a rămas pentru ei inaccesibilă. Cu alte cuvinte, aceste țări au pierdut piața eurasiatică și nu au primit nimic în schimb”, a declarat joi politicianul rus, în cadrul forumului internațional „Perspective Economice Euroasiatice”.

Potrivit Tass, Narîșkin, aflat pe lista neagră a Uniunii Europene după anexarea Crimeei de către ruși, a ținut să precizeze că alegerea Republicii Moldova și a Ucrainei este „ciudată” dat fiind că piața eurasiatică le-ar fi putut oferi acces, protecție și „colegialitate”.

http://infoprut.ro/44093-rusia-recunoaste-ca-pierde-teren-in-rep-moldova.html

 

  1. Sindicatele din construcții din Republica Moldova și România s-au înfrățit

Federația Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţie „SINDICONS” a încheiat un Acord de Cooperare și Înfrățire cu Federația Generală a Sindicatelor FGS ”FAMILIA” din România. Documentul a fost semnat în cadrul unei ședințe comune a membrilor Comitetului Executiv al Federației ”SINDICONS” și ai Consiliului Federal al FGS ”FAMILIA”, care s-a desfășurat joi, 19 mai, la Chișinău, cu prilejul marcării a 25 de ani de colaborare sindicală între cele două structuri.

http://sindicate.md/sindicatele-din-constructii-din-republica-moldova-si-romania-s-au-infratit/

 

  1. Ucraina susţine în continuare integritatea teritorială a R. Moldova

Ucraina rămâne consecventă în ceea ce ţine de rezolvarea conflictului transnistrean şi susţine integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Totodată, Ucraina îşi va respecta obligaţiile de mediator în procesul de reglementare transnistreană şi va insista ca şi alţi parteneri de negocieri să o facă. Declaraţii în acest sens a făcut ambasadorul ucrainean, Ivan Gnatişin, la conferinţa privind securitatea organizată la Academia militară „Alexandru cel Bun”, transmite IPN.

http://www.timpul.md/articol/ucraina-sustine-in-continuare-integritatea-teritoriala-a-r–moldova-92918.html

 

  1. Drum mai scurt de la Arad la Chișinău

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a făcut o importantă donație de carte către Academia Militară „Alexandru cel Bun” din Chișinău.

Evenimentul a avut loc în contextul organizării la instituția militară din Republica Moldova a conferinței cu tema „Geneza ideilor moderne”, susținută de istoricul arădean Antoniu Marin. Expunerea, organizată prin implicarea Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație, la care au asistat conducerea instituției, reprezentanți ai corpului profesoral și studenți, a abordat conceptele fundamentale care au stat la baza construcției democrației moderne și a celei europene.

http://infoprut.ro/44109-drum-mai-scurt-de-la-arad-la-chisinau.html

 

  1. MAE a înfiinţează un centru de informare al României la Bălţi, în Republica Moldova

Un centru de informare al României va fi înfiinţat în oraşul Bălţi, din Republica Moldova, acesta având ca scop promovarea limbii române în regiune, prin sprijinirea unor programe de perfecţionare, ateliere în domeniul istoriei, geografiei şi civilizaţiei, dar şi sesiuni privind Uniunea Europeană.

http://www.mediafax.ro/externe/mae-a-infiinteaza-un-centru-de-informare-al-romaniei-la-balti-in-republica-moldova-15321671

 

  1. Elena Băsescu a venit la nunta lui Dorin Chirtoacă și a Anișoarei Loghin

Elena Băsescu împreună cu soțul acesteia se numără printre invitații la petrecerea de nuntă a lui Dorin Chirtoacă și Anișoarei Loghin.

Fiica fostului președinte român, Traian Băsescu, și-a făcut apariția alături de soț la restaurantul unde are loc nunta proaspeților căsătoriți.

Menționăm că, Dorin Chirtoacă este unul dintre nașii fetiței Elenei Băsescu, Sofia Anais.

http://unimedia.info/stiri/foto-Elena-Basescu-prezenta-la-nunta-lui-Dorin-Chirtoaca-i-a-Anioarei-Loghin.-Cine-mai-sunt-invitai-115163.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

 

  1. Condiţiile în care BERD şi BEI vor finanţa gazoductul Ungheni-Chişinău

Dimitri Gvindadze, şeful Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a declarat că, dacă Guvernul va realiza toate angajamentele asumate, BERD şi BEI vor semna până la finele acestui an acordul de finanţare a gazoductului Ungheni-Chişinău în valoare de circa 90 de milioane de euro. Premierul Pavel Filip a avut vineri, 20 mai, o întrevedere cu noul şef al Oficiului BERD din Republica Moldova, Dimitri Gvindadze.
http://adevarul.ro/moldova/economie/conditiile-berd-sibei-vor-finanta-gazoductul-ungheni-chisinau-1_573f48f95ab6550cb8226ba7/index.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ