Cu un astfel de hanorac am apărut ieri la congresul al VI-lea al PCRM…

0
72

Basarabia pamant romanesc

Sute de delegaţi din toată republica au participat la acest eveniment, la care nu s-a întâmplat mare lucru: Voronin a fost reales în funcţia de prim-secretar al partidului, iar promisiunea de reformare trâmbiţată de mai mulţi ani a rămas fără acoperire reală.

Despre reacţiile pe care le-au avut activiştii comunişti din teritoriu mi-e destul de greu să vorbesc deoarece multe fraze au fost rostite departe de mine, multe zâmbete sarcastice nu am putut să le văd deoarece haina mea are mesajul şi imaginea cea mai vizibilă pe faţa din spate… În schimb am obserbat multa lume careşi făcea poze cu mine, alţii filmau cu telefonul mobil. Deh, tehnica!

În pauza de la ora 12.30 am fost abordat de băieţii din paza de corp a preşedintelui / premierului / speakerului. Au vrut să ştie de ce am intrat la congresul lor cu fluierul agăţat la vedere, împreună cu cheile. Le-am zis că-l folosesc de fiecare dată “când este nevoie”. Probabil au vrut să vadă dacă am de gând să-i fluier pe demnitari. M-a surprins întrebarea lor, totuşi raspunsul meu nu cred că i-a mulţumit…

Alte reacţii : un şef de prin raispolkom-ul din Edineţ insista şă nu stau în faţa lui. Zicea că nu-i vede pe cei care ţin cuvântări. Apoi a început să-i încurajeze şi pe alţii să facă la fel, dar acest moft n-a ţinut – eram înarmat cu o cameră de luat vederi, care i-a făcut mai responsabili. În plus, toţi cameramanii care filmau au fost lăsaţi în mijlocul sălii, deci nu prea aveau argumente să fiu trimis în spatele lor.

Altul, de la Soroca, a insistat să afle “Ci-i cu fraza asta!? Cine-o spus că Basarabia-i pământ românesc, voi ci?!“. Vedea că muncesc şi nu pot sta la discuţii, deci a acceptat că-i răspund mai târziu. La prima ocazie i-am zis că sunt cuvintele lui Eminescu. “Ei dac o zis Eminescu, asta-i alceva…” ; )

Ajuns în redacţie, după opt ore de filmări la congresu’ lu’ peşte, am aflat că mai multe televiziuni au dat imaginea cu mesajul de pe haina mea şi anume: Basarabia – pământ românesc.

http://www.curaj.net/?p=3623

NICIUN COMENTARIU

  1. Basarabia este pamant romanesc, fara indoiala. Propozitia este corecta. Harta insa, cea de pe ti-short-u tau, NU este harta Basarabiei. cauta pe net si vei gasi cu usurinta harta reala a Basarabiei. Harta ta este harta lui Mihail Kalini, seful sovietului suprem. El este cel care a decupat Basarabia atat in nord cat si in sud, exact asa cum se vede si in harta ta. Daca doreai sa fii precis, in stirea ta trebuia sa spui ca te-ai afisat la Congresul PCRM cu harta ciuntita a Basarabiei, decupata chiar de sovietici. Cum deputatii comunisti de la Chisinau cunosc exact atat istorie cat stii si tu, de buna seama ca s-au emotionat vazandu-te in ti-short-ul tau „subversiv”. Ideea enervarii comunistilor este buna desigur, pacat insa ca pe rusi – pe sefii comunistilor de la Chisinau – doar ii amuzi. Adica ii binedispui, deoarece nimic nu poat fi mai haios pentru un dusman dacat sa-si vada „oponentii” cum devin agenti de influenta si propulsori ai propriilor idei – si harti, ca veni vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ