Cu un pas în faţa unirii

0
110
Republica Moldova este şi va fi mereu Pământ românesc
Republica Moldova este şi va fi mereu Pământ românesc

Acţiunile realizate de către platforma civică Actiunea 2012 în stânga şi în dreapta Prutului  cu ocazia zilei de 1 decembrie au fost unele încununate de succes.

Peste 700 de persoane au manifestat împreună şi într-un suflet la Chişinău şi la Bucureşti. A fost încă un pas către unire, fenomen care a intrat deja în linie dreaptă. Dacă acum au fost 700 la anul probabil vor fi câteva mii. Unirea deja a devenit doar o problemă de ani, iar presa, de această dată nu a mai avut cum să stea în mediocritatea ştirilor zilnice.

Mesajul unionist a fost preluat şi transmis mai departe de către toate site-urile de  ştiri importante din România, ştirea ajungând din cauza popularităţii să fie chiar pe prima pagina a www.evz.ro timp de 3 zile consecutiv, pentru ca pe 4 decembrie să devină prima recomandare a editorilor. Pentru cei implicaţi în eveniment acest lucru a fost foarte important deoarece ziariştii au arătat că le pasă- şi acesta este doar începutul.

Au fost postări şi editoriale în toată ţara, cu laudă la adresa celor petrecute la Chişinău , acolo unde peste 400 de români din R.M. au jurat credinţă statului Român. Aşa scriu unii istoria, deoarece acest eveniment va avea fraza lui în cartea de istorie a neamului românesc.

Comentariile de la articolele scrise au fost covârşitor favorabile, dovadă a unui patriotism deosebit.

La Alba Iulia, manifestanţii au fost felicitaţi de oamenii de pe stradă pentru iniţiativă şi pentru curajul de care s-a dat dovadă. Oamenii erau bucuroşi că tinerii au luat iniţiativa şi şi-au exprimat mulţumirea faţă de noua generaţie, cu încrederea că unirea deja este o chestie de ani , datorită dorinţei nestrămutate a generaţiei actuale. Pe stradă un bunic a început să plângă în faţa grupului de manifestanţi, neputând să îşi stăpînească emoţia. Acesta a făcut cadou acţiunii o poezia patriotică.

Au fost în stradă şi ne-au felicitat români din Cernăuţi, care au rămas profund mişcati de ceea ce s-a întâmplat. Aceştia vor duce mai departe mesajul nostru: că nu vom uita nici un român, indiferent unde acesta se află. Se vor duce acasă cu un mesaj: că României îi pasă cu adevărat.

Dar e timpul ca şi voi să veniţi alături de noi. Fiecare poate face istorie. Fiecare poate face ceva, chiar stând şi acasă. Demonstrează că vrei să faci schimbarea şi că iubeşti acest neam.  Noi toţi , societatea civilă trebuie să acordăm suport şi legitimitate internă şi internaţională pentru realizarea unirii. Pentru asta trebuie să fim în spatele celor care acţionează în acest sens.

Unirea e o problemă de câţiva ani. Doar orbii nu pot vedea semnele- citiţi printre rânduri şi ve-ţi vedea că există acţiuni în desfăşurare la nivel statal în această direcţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ