„Cunoaşte-ţi Ţara” a ajuns la Mănăstirea Piatra Fântânele. Cum au fost întâmpinaţi basarabenii

0
128
  1. „Cunoaşte-ţi Ţara” a ajuns la Mănăstirea Piatra Fântânele. Cum au fost întâmpinaţi basarabenii

Programul „Cunoaşte-ţi Ţara”, derulat de Acţiunea 2012, a ajuns în Bistriţa-Năsăud, la Mănăstirea Piatra Fântânele, din comuna cu acelaşi nume.

Un grup basarabeni din raionul Râşcani, format din elevi, profesori şi reprezentanţi locali, au sosit la Piatra Fântânele, unde au avut parte o primire călduroasă pe treptele lăcaşului mănăstiresc.

http://infoprut.ro/47840-video-cunoaste-ti-tara-ajuns-la-manastirea-piatra-fantanele-cum-au-fost-intampinati-basarabenii.html

 

  1. MAE confirmă: Avionul vicepremierului rus, care trebuia să ajungă în Republica Moldova, nu a primit autorizaţia de a survola România

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că autorităţile s-au opus ca avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze România. Aeronava a aterizat vineri după-amiază pe Aeroportul din Minsk, în capitala Belarusului, potrivit datelor site-ului FlightRadar24.com. Cel mai probabil, avionul oficial rus a avut nevoie de realimentare cu carburant, înainte de a continua drumul spre Moscova.

http://www.mediafax.ro/externe/mae-confirma-avionul-vicepremierului-rus-trebuia-ajunga-republica-moldova-primit-autorizatia-survola-romania-dmitri-rogozin-acuza-autoritatile-romane-asteptati-riposta-ticalosilor-igor-dodon-acuza-16650449

 

  1. Dispută diplomatică România-Rusia

Rusia a protestat oficial față de decizia Bucureștiului de a interzice survolarea spaţiului său aerian de către un avion în care se afla vicepremierul Dimitri Rogozin.

Ministerul de Externe de la Moscova a calificat incidentul drept „o provocare deliberată care afectează grav relaţiile bilaterale” şi a cerut o anchetă care să ofere explicaţii relevante.

https://www.europafm.ro/disputa-diplomatica-romania-rusia/

 

  1. Planul lui Dodon, dat peste cap de România. Preşedintele Moldovei nu va participa la evenimentele din Transnistria, după ce Rogozin a făcut cale-ntoarsă la Moscova

Deşi Igor Dodon a declarat vineri, 28 iulie, că va participa la evenimentele din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii, în pofida faptului că Dmitrii Rogozin a fost întors din drum de România şi nu a mai ajuns la Chişinău, câteva ore mai târziu, şeful statului s-a răzgândit şi a anunţat că nu va participa la manifestaţiile respective.

http://adevarul.ro/moldova/politica/planul-dodon-rasturnat-romania-presedintele-moldovei-nu-participa-evenimentele-transnistria-rogozin-facut-cale-intoarsa-moscova-1_597b89615ab6550cb8934aa5/index.html

 

  1. Rogozin, blocat de UE și huiduit la Chișinău

La Aeroportul Internațional Chișinău zeci de protestatari l-au așteptat pe Rogozin pentru a-i transmite mesajul că nu e dorit în Republica Moldova. Aceștia au instalat boxe din care răsunau cântece patriotice, interpretate de Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

https://moldnova.eu/ro/fotoreportaj-rogozin-blocat-de-ue-si-huiduit-la-chisinau-19559.html/

 

  1. Oferte de muncă pentru studenţii basarabeni

Perioada de practică a celor 14 studenţi basarabeni veniti la Reşiţa s-a încheiat. Aceştia au vorbit cu enetuziasm despre perioada petrecută în municipiul de pe Bârzava şi sunt convinşi că această experienţă le va folosi în viitoarea carieră.

http://www.btv.ro/oferte-de-munca-pentru-studentii-basarabeni/

 

  1. Proiectul energetic România-Republica Moldova prinde contur

Potrivit BERD, în cadrul proiectului, se prevede acordarea unui împrumut de până la 80 milioane euro întreprinderii de stat Moldelectrica. Banii vor fi alocaţi pentru construcția, dotarea și punerea în funcțiune a unei stații de transformare de înaltă tensiune în Vulcănești, ce va permite conectarea între sistemele de electricitate din România și Moldova. La fel, se prevede construcția, dotarea și punerea în funcţiune a unei linii de transport de 400 kV între Vulcănești și Chișinău și extinderea stațiilor de transformare din Chișinău și ţară. Finanţatorii externi sunt gata să aloce în total 270 de milioane de euro. Acesta ar urma să fie cel mai mare proiect energetic ce se realizează în Republica Moldova de la proclamarea independenţei.

http://www.radionoroc.md/stiri/main/8099

 

  1. Fost ministru de Externe de la Bucureşti: România a procedat corect interzicându-i lui Rogozin tranzitul aerian

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a afirmat vineri că, din punctul său de vedere, gestul vicepremierului rus Dmitri Rogozin de a tranzita România a fost unul „provocator”, iar autoritățile de la Bucureşti au procedat corect interzicând survolarea spațiului aerian românesc de către avionul în care se afla oficialul rus.

http://infoprut.ro/47836-fost-ministru-de-externe-de-la-bucuresti-romania-procedat-corect-interzicandu-lui-rogozin-tranzitul-aerian.html

 

  1. “Basarabia – destin şi provocare”, vol.I, autor Galina Martea

Recent, la Editura Pontos din Chişinău, a fost lansată cartea “Basarabia – destin şi provocare”, volumul I, autor Galina Martea (dr., acad., scriitoare, ziaristă).

Sub o notă destul de dramatică şi tristă sunt imaginile ce descriu situaţia reală privind  condiţiile de viaţă şi de trai ale poporului în perioada celor 25 ani de independenţă a ţării şi, nemijlocit, despre realitatea românilor din Basarabia care continuă să existe în condiţii destul de umilitoare pentru faptul că se consideră români în propria ţară şi că sunt adepţi ai unirii. Pe lângă problemele economice şi sociale, care se agravează tot mai mult, se profilează o realitate destul de clară cu privire la incompetenţa clasei de guvernare şi politice în a conduce ţara pe criterii democratice şi civilizate.

http://www.agentiadecarte.ro/2017/07/%E2%80%9Cbasarabia-%E2%80%93-destin-si-provocare%E2%80%9D-vol-i-autor-galina-martea/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ