„Cunoaște-ți țara” şi călătoreşte gratis în România

0
206
  1. „Cunoaște-ți țara” şi călătoreşte gratis în România

Institutului pentru Cultură și Drepturi Europene, în colaborare cu Platforma Unionistă „ACȚIUNEA 2012”, a pus bazele proiectului social „Cunoaște-ți țara”, care oferă basarabenilor, mai ales celor cu posibilităţi financiare reduse, oportunitatea de a vizita cele mai frumoase locuri din România. Organizatorii asigură, pe gratis, două nopți de cazare şi o masă în zi.

Proiectul se desfășoară al treilea an consecutiv, în perioada caldă a anului, peste 40 de mii de locuitori ai R. Moldova cunoscând astfel cele mai frumoase locuri din România.

https://deschide.md/ro/stiri/social/11972/%E2%80%9ECunoa%C8%99te-%C8%9Bi-%C8%9Bara%E2%80%9D-%C5%9Fi-c%C4%83l%C4%83tore%C5%9Fte-gratis-%C3%AEn-Rom%C3%A2nia.htm

 

  1. În şase muzee naţionale şi în peste 60 de muzee locale are loc Noaptea Europeană a Muzeelor

Astfel, începînd cu ora 12.00 şi pînă la 24.00, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei publicul va avea ocazia să viziteze expozițiile permanente și temporare ale muzeului („Istorie și civilizație”, „Moldova sovietică – între mituri și Gulag”, Diorama operaţiei Iaşi-Chişinău, „Arme şi echipament militar – o evoluţie în timp”, „Ceasul de-a lungul timpului”, „Scale models expo Chișinău 2017”). Tot aici vor fi deschise expoziţiile de maşini şi motociclete de epocă.

https://www.timpul.md/articol/in-sase-muzee-nationale-si-in-peste-60-de-muzee-locale-are-loc-noaptea-europeana-a-muzeelor–109631.html

 

  1. Povestile incredibile ale miilor de romani aflati la mana ministrului Justitiei

Peste 10.000 de tineri basarabeni cu acte romanesti obtinute legal in perioada in care erau minori au ramas fara cetatenia romana dupa ce au implinit 18 ani, iar autoritatile de la Bucuresti refuza sa le reinnoiasca documentele din cauza unui articol de lege ambiguu. Cazurile sunt dramatice si cu toate acestea ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care ar putea rezolva rapid problema, amana luarea unei decizii.

http://www.romania24.net/povestile-incredibile-ale-miilor-de-romani-aflati-la-mana-ministrului-justitiei/

 

  1. Experți români de la ANI vor ajuta Guvernul Republicii Moldova să controleze averile și să verifice conflictele de interese

Delegația Autorității Naţionale de Integritate (ANI) de la Chișinău a convenit să colaboreze cu Agenția Națională de Integritate a României pentru a elabora Manualul de proceduri de control al averii și al intereselor personale și privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, precum și a Ghidului de prevenire a conflictelor de interese, care se vor aplica în Republica Moldova.

http://romanialibera.ro/actualitate/international/experti-romani-de-la-ani-vor-ajuta-guvernul-republicii-moldova-sa-controleze-averile-si-sa-verifice-conflictele-de-interese-450400

 

  1. SBU: Tranzitul produselor alimentare din Ucraina în reg. transnistreană, interzis

Începând de sâmbătă, 20 mai, autorităţile de la Kiev interzic tranzitul produselor alimentare prin segmental transnistrean al frontierei cu Republica Moldova.

http://infoprut.ro/47265-sbu-tranzitul-produselor-alimentare-din-ucraina-reg-transnistreana-interzis.html

 

  1. Igor Dodon vrea alegeri parlamentare anticipate cât mai repede

Președintele Moldovei Igor Dodon a discutat cu membrii unei delegații a Comisiei de la Veneția, care se află la Chișinău ca să evalueze inițiativa prezidențială de modificare a Constituției pentru a da mai multe puteri președintelui pentru a dizolva Parlamentul, relatează IPN, conform europalibera.org.

http://www.stiripesurse.ro/igor-dodon-vrea-alegeri-parlamentare-anticipate-cat-mai-repede_1197322.html

 

  1. Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova se va reuni la Chișinău

Cea de-a 4-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova va avea loc la Chișinău, luni, 22 mai, relatează MOLDPRES citînd Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

http://www.moldpres.md/news/2017/05/20/17003795

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ