Cupa Unirii a fost câștigată, pentru prima oară, de România

0
129
  1. Discuții la Chișinău despre promovarea patrimoniului cultural imaterial al României și Republicii Moldova

Managementul și monitorizarea obiectelor de patrimoniu cultural înscrise sau nominalizate în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, practici de restaurare a patrimoniului cultural construit în România și perspective pentru Republica Moldova, proiecte de cercetare arheologică în Republica Moldova, proiecte de conservare și restaurare a patrimoniului cultural mobil, diversitatea patrimoniului cultural românesc, promovarea patrimoniului cultural imaterial al României și Republicii Moldova în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt câteva dintre temele abordate în cadrul celei de-a II-a ediții a conferinței „Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc — probleme, teme și proiecte comune”, care va avea loc la Chișinău, în perioada 26-28 aprilie 2017.

http://independent.md/discutii-la-chisinau-despre-promovarea-patrimoniului-cultural-imaterial-al-romaniei-si-republicii-moldova/

 

  1. Drama minorilor basarabeni, ajunși „non-cetățeni” români: Cum va fi modificată legea pentru a clarifica acest moment

Propunerea de modificare și completare a legii nr. 21/1991 a cetățeniei române va fi transmisă Parlamentului de către Guvern doar sub forma unui proiect de lege, iar punctul de vedere din partea Autorității Naționale pentru Cetățenie aparține doar Guvernului.

http://independent.md/drama-minorilor-basarabeni-ajunsi-non-cetateni-romani-cum-va-fi-modificata-legea-pentru-clarifica-acest-moment/

 

  1. Cupa Unirii a fost câștigată, pentru prima oară, de România

Pentru prima dată în cele 5 ediții derulate până acum, Cupa Unirii la fotbal a intrat în posesia unei echipe din România, informează Radio Noroc.

Trofeul a intrat în posesia suporterilor din Adjud, care, în finală, au dispus cu scorul de 6-0 de fanii echipei chișinăuiene Zimbru.

http://infoprut.ro/47049-cupa-unirii-fost-castigata-pentru-prima-oara-de-romania.html

 

  1. Poveștiri nespuse despre Mica Olandă de la Bardar

Satul Bardar, din raionul Ialoveni, poate fi considerat pe bună dreptate una dintre cele mai dezvoltate localități din Republica Moldova. Aici, poți găsi de toate, de la ferme de păsări până la fabrică de coniac și case de nunți. Însă, în fiecare primăvară, principala atracție turistică din localitate sunt plantațiile de lalele. Iar cea mai impresionantă dintre acestea se întinde pe o suprafață de peste un hectar și îi aparține lui Vasile Luchița. De-a lungul timpului, această fermă de flori a fost numită de către jurnaliști, Mica Olandă de la Bardar, datorită celor peste 80 de soiuri de lalele pe care le puteți admira aici.

http://www.timpul.md/articol/povetiri-nespuse-despre-mica-olanda-de-la-bardar-108223.html

 

  1. Igor Dodon solicită opinia UE în legătură cu reforma sistemului electoral

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat reprezentanţilor UE să-şi exprime poziţia în legătură cu trecerea la sistemul electoral mixt pentru alegerile parlamentare din republică, care a fost iniţiată de însuşi preşedintele moldovean, conform rador.

http://www.stiripesurse.ro/igor-dodon-solicita-opinia-ue-in-legatura-cu-reforma-sistemului-electoral_1192843.html

 

  1. Festivalul – Concurs Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor pe şapte coline”

Primăria Municipiului Iaşi, Asociaţia Umoriştilor „Al. O. Teodoreanu” şi Academia Liberă Veche „Păstorel” Iaşi organizează, în intervalul 25 – 28 mai a.c., prima ediţie a Festivalului – Concurs Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor pe şapte coline” / Iaşi – România.

Festivalul-concurs va avea două componente cu jurii separate: I. Grafică satirică şi Caricatură, II. Literatură umoristică.

https://www.monitorulsv.ro/Cultural-local/2017-04-25/Festivalul-Concurs-International-de-Grafica-Satirica-si-Literatura-Umoristica-Umor-pe-sapte-coline

 

  1. Startup-urile tech din Republica Moldova pot accesa 1 milion de euro alături de Spherik Accelerator

Spherik lansează noul program de accelerare pentru cei care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact la nivel global. Ajuns la a patra ediție, programul de accelerare al Spherik duce mai departe performanțele din anii trecuți cu o echipă operațională nouă, 1 milion de euro pentru startup-urile care au în plan dezvoltarea globală la finalul programului și o structură de accelerare flexibilă. Startup-urile selectate din România și alte țări precum Republica Moldova, vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spații de lucru și consultanță în dezvoltarea business-ului. 

http://agora.md/stiri/31412/startup-urile-tech-din-republica-moldova-pot-accesa-1-milion-de-euro-alaturi-de-spherik-accelerator

 

  1. Datoria de stat a R.Moldova a crescut cu peste un MILIARD de lei

Datoria de stat a Republicii Moldova a crescut cu peste un miliard de lei în primele două luni ale anului 2017. Totuși, experții susțin că Republica Moldova nu este într-o situația de criză din acest punct de vedere, problema constând nu atât în suma datoriei, cât în modul cum sunt utilizați banii împrumutați.

http://radiochisinau.md/datoria-de-stat-a-republicii-moldova-a-crescut-cu-peste-un-miliard-de-lei—49503.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ