Curăţenia electorală

0
69

Deşi primăria capitalei a dat publicităţii o listă lungă cu locurile autorizate pentru afişajul electoral, Chişinăul e „sufocat” de mănuşi murdare, feţe bucălate care te întreabă ceva şi portrete cu candidaţi zâmbăreţi. În scările blocurilor, pe stâlpi, la staţii, oriunde vezi afişe electorale ale candidaţilor partidelor care ne promit „ordine” şi „curăţenie”. Cele mai multe foi lipite în locuri neautorizate sunt ale Partidului Comuniştilor. Poliţia a anunţat că a reţinut mai multe persoane care încleiau afişe acolo unde nu se cuvine.

Miercuri pe la amiază, în scara unui bloc de locuit de pe strada Dimineţii din sectorul Botanica al capitalei, o femeie încleia de zor afişe electorale ale candidatului comuniştilor la primăria Chişinăului, Veaceslav Iordan. „Ce, credeţi că eu vreau să le lipesc aici? Aşa m-a pus şeful”, ne-a spus femeia care susţine că lucrează contabilă la Căile Ferate din R. Moldova. Care şef? „Cel mare! Găgăuz!”, a afirmat doamna şi a plecat ruşinată, renunţând să-şi ducă lucrul până la capăt. Aceasta a avut noroc, fiindcă n-a fost surprinsă de poliţişti.

Amenzi de la 200 la 400 de lei

Solicitate de JURNAL, surse din cadrul Comisariatului General de Poliţie al municipiului Chişinău au declarat că în ultimele două săptămâni au fost reţinute 15 persoane care au încălcat legislaţia electorală. Acestora le-au fost întocmite procese-verbale şi vor fi amendate cu sume între 200 şi 400 de lei. Poliţiştii nu au vrut să spună ale cui afişe încleiau persoanele reţinute în locurile neautorizate.�

Comuniştii arată cu degetul

Un reprezentant al staff-ului electoral al PCRM, Crudu, a afirmat că la partid n-a parvenit „niciun semnal” de la poliţie, precum că simpatizanţi sau membri ai acestuia ar fi încălcat legislaţia. „Ce, numai PCRM încleie? Ia’ uitaţi-vă că şi alte partide fac aşa. Chiar PPCD şi altele. Ai noştri numai pe panourile de anunţuri încleie”, încearcă să ne convingă Crudu, afirmând că de fapt noi suntem cei care lipim afişe cu Iordan şi apoi le publicăm în ziar (!).

„Noi suntem educaţi”

Nici Iordan nu ştie de ce se întâmplă astfel, fiindcă, zice el, „noi suntem educaţi în chestia asta”. „Ce am eu cu asta? Staff-ul îşi îndeplineşte funcţiile, dar eu sunt candidatul partidului. Eu mă ocup cu agitaţia electorală, dar cei din staff – cu programele lor. Mă gândesc să nu fie altcineva să facă sub noi (adică să lipească afişe fără ştirea PCRM – n.r.). Ca să ne facă rău”, a declarat pentru JURNAL Iordan.
autor:Raisa LOZINSCHI

sursa:http://www.jurnal.md/article/3099/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ