Curtea de Apel a respins cererea angajatilor „Antenei C” si „Euro TV” de a declara ilegala reorganizarea celor 2 posturi

0
86

Curtea de Apel Chisinau a respins luni, 12 martie, cererea de chemare in judecata a Consiliului municipal Chisinau si a ex-primarului interimar al capitalei Vasile Ursu, in dosarul in care acestia reclamau ilegalitatea reorganizarii prin vanzare a celor doua posturi. Reclamantii sunt decisi sa atace hotararea in instanta ierarhic superioara. Judecatorul Mihai Ciugureanu, care a instrumentat cauza, a declarat drept nefondate acuzatiile si cererile reclamantilor. Motivul va fi prezentat la 19 martie.Ecaterina Stratan, una din reclamanti, ex-director al postului de radio „Antena C”, a declarat pentru Info-Prim Neo ca decizia instantei este incorecta. Potrivit sursei citate, instanta a tergiversat intentionat procesul, judecatorul a refuzat sa asculte toate argumentele reclamantilor, lasand impresia ca nici nu a patruns in esenta cauzei. Stratan sustine ca reclamantii vor ataca decizia in instanta superioara. Totodata, ea a apreciat ca in R. Moldova nu exista justitie independenta, iar „judecatorul Ciugureanu a indeplinit o comanda politica, fapt pentru care ar putea fi apreciat de partid.

Peste 30 de angajati ai celor doua posturi au solicitat anularea procedurii de vanzare a institutiilor media respective si a dispozitiilor primarului interimar privind numirea noilor administratori ai posturilor. Reclamantii au mai cerut obligarea CMC si a primarului interimar de a restabili conditiile normale de functionare a institutiilor si reparatii morale in marime de 100 de mii de lei pentru fiecare reclamant.

Sursa: Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ