Curtianu a greşit

0
58

„Zimbru” a făcut scorul campionatului cu FC „Dinamo” – 6-0. Cu toate acestea, clubul din strada Butucului stă pe un butoi de pulbere. Fanii nu au fost entuziasmaţi de această victorie categorică. Ei au venit la stadion cu un scop bine definit şi au pregătit o coregrafie în premieră pentru fotbalul din R. Moldova. Ultraşii de la „Zimbru” au purtat tricouri pe care scria: „Curtianu, lasă-ne!”.

Fostul mare fotbalist Alexandru Curtianu, care ocupă funcţia de director sportiv la FC „Zimbru”, este acuzat că, de când a venit la club, echipa este într-o debandadă totală. Cei mai talentaţi şi mai promiţători jucători pleacă, iar în locul lor sunt aduşi nişte necunoscuţi, pe care nu-i mai vrea nimeni.

Şi jucătorii care au fost îndepărtaţi de la „Zimbru” l-au înţepat pe actualul director sportiv. Fotbaliştii respectivi au acuzat conducerea „zimbrilor”, lăsând să se înţeleagă că este vorba de Curtianu, că a făcut tot posibilul ca să scape de ei. Potrivit lor, Curtianu este un tip încăpăţânat căruia îi pasă mai mult de propria imagine decât de interesele clubului. Cred că Curtianu a greşit, pentru că nu a reuşit să-i convingă pe Alexandru Iepureanu, Denis Zmeu şi Semion Bulgaru să rămână la „Zimbru”. După cum ştiţi, aceşti fotbalişti joacă la echipa naţională şi sunt oameni de bază la echipele lor de club. Mai mult, unii din ei au fost vânduţi, de către echipele care i-au adoptat, pe bani frumoşi. Înţeleg şi eu că unele caractere nu se potrivesc, dar nu trebuie să pui în pericol viitorul clubului în favoarea unor mofturi personale. Era altceva dacă în locul acestor tineri erau aduşi jucători de valoare din străinătate. Dar nu s-a făcut aşa ceva. Au fost aduşi nişte jucători mediocri, care sunt consideraţi buni doar de unii de la „Zimbru”.

Poate are dreptate Curtianu când spune că unii fotbalişti sunt momiţi şi influenţaţi de către diferiţi agenţi de jucători, dar aşa se întâmplă în toată lumea. În cazul acesta, trebuie să-i ţii aproape pe jucători, să-i faci să se simtă ca în familie, dar nu ca în curtea duşmanului. Dacă conducerea „zimbrilor” îşi va proteja jucătorii, atunci vor avea de câştigat fotbaliştii, care vor fi mai motivaţi şi mult mai liniştiţi, dar şi clubul, care va face performanţă. Cu siguranţă, clubul va lua, ulterior, bani buni în urma vânzării fotbaliştilor.

autor: Vitalie HADEI

http://www.jurnal.md/article/2954/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ