Curvele si dudele, mai presus de Parlamentul Tarii

5
244

„Sangele apa nu se face!” si „Ma aflu astazi, in fata dumneavoastra, in PARLAMENTUL TARII!”. Sunt doar doua dintre afirmatiile pe care presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, le-a facut marti, la Bucuresti. Daca prima declaratie a mai aparut pe ici, pe colo, in presa de pe ambele maluri ale Prutului, cea din urma a trecut neobservata. Si nici nu avea cum sa se intample altfel, avand in vedere ca televiziunile de la Bucuresti sunt preocupate mai ales de promovarea idioteniilor si tampirea tampitilor. Nici nu avea cum sa apara declaratia cu „Parlamentul Tarii”, pentru ca erau mai importante tatele si bucile unor curve in devenire de la un liceu care s-au produs pe o catedra. Si alte subiecte de canalizare, cu care suntem bombardati in ultima vreme. „Sa ne amintim numai de o parte din personalitatile acelor vremuri care, din pacate, nu mai sunt astazi printre noi: Ion Vatamanu, Lidia Istrati, Ion si Doina Aldea – Teodorovici, Nicolae Costin, Gheorghe Ghimpu, Grigore Vieru, Alexandru Usatiuc, Mihai Dolgan, Ion Dumeniuc s.a. Lor si tuturor celor ca ei le datoram libertatea noastra si viitorul european al Republicii Moldova si faptul ca eu ma aflu astazi in fata dumneavoastra, in PARLAMENTUL TARII”, declara marti presedintele Mihai Ghimpu, in plenul reunit al Parlamentului Romaniei.

Din fericire, Antena 3 a transmis marti, in direct, o parte a discursului si, astfel, am reusit sa remarc ceea ce nimeni nu a mai remarcat: Presedintele de la Chisinau a spus ca se afla in PARLAMENTUL TARII. Poate vorbesc cu pacat, dar, pe unde m-am uitat, am observat doar niste texte seci, cu citate din „discursul oficial”, impartit presei.

La urma urmei, de ce s-ar chinui cineva sa difuzeze un discurs istoric, intr-o sedinta solemna a Parlamentului? Ce conteaza ca este vorba despre un eveniment unic in ultimele doua decenii, daca nimeni nu s-a porcait, nu s-a pizmuit si nu s-a trimis la origini? In mintile obtuze ale unor „jurnalisti”, cetatenii nu trebuie sa vada o sala intreaga care aplauda un om care spune adevarul si vorbeste despre Natiune, Limba si Tara. Cu atat mai mult cu cat sugereaza Unitatea, un alt termen care le da fiori unor marionete sforarite de la Moscova, dar si din alte colturi intunecate!

Si era sa uit! Dupa ce Mihai Ghimpu a fost facut cu ou si cu otet de o parte a presei si de multi politicieni de la Chisinau, pentru ca se impotriveste trimiterii de militari la Parada Rusinii de la Moscova, Casa Regala s-a laudat ca Regele Mihai va participa la eveniment. Insotit de „Alteta Sa Regala Principele Radu”. Radu Duda mai merita sa poarte uniforma Armatei Romane?

un articol de Marius Batca
sursa: ziuaveche.ro

5 COMENTARII

 1. Curva aia batrana de Mihai Argesanu, ca nu mai are dreptul de a fi numit rege, trebuie declarat tradator si trimis dracului din tara asta. E singurul care a primit Pobeda de la Stalin, ceea ce nu a primit nici macar un maresal sovietic. A vandut România si a lasat cale libera gunoaielor rosii pana la Berlin de ne-am pricopsit cu 50 de ani de comunism. Ce am avut noi de castigat ca am tradat in halul asta prin acest handicapat?

 2. Trebuie imediat si imperativ sters comentariul de mai sus a retardului camil.

  Cum iti permiti mai tu,retardul lui peste prajit de vorbesti asa despre Majestatea Sa Regele Mihai I ?
  Datorita Majestatii Sale care a salvat tara aceasta,ce sa mai putut salva,din cauza cretinului de antonescu care pe langa ca ne-a bagat in razboi,pe la spatele Majestatii Sale,noi,care am vrut sa fim neutrii,AMENINTATI CU 6 MILIOANE DE SOLDATI SA INTRAM IN RAZBOI CA ALTFEL NE INVADEAZA.

  La fel s-a intamplat si cu Rusii.Majestatea Sa si toti politicienii au au fost total impotriva continuarii inaintarii Armatei Regale Romane dincolo de Nistru pt ca NU AVEAM CE CAUTA ACOLO,insa retardul Antonescu a continuat,astfel PECETLUIND SOARTA TARII.

  Tara niciodata nu a vrut sa fie in razboi,cu atat mai putin de partea INVADATORILOR NEMTI insa A FOST OBLIGATA de amenintarea cu 6 milioane de soldati si de faptul ca Franta cazuse iar Anglia a fost infranta in incercarea sa de a debarca pe continent.
  Planul de intoarcere a armelor a fost pregatit de mult,iar in 1942 insusi Regatul Unit a propus Americii o debarcare in Albania pentru a infrange nemtii din partea asta,astfel si noi putand sa scapam de ei,insa Americanii au zis nu,PT CA AM FOST BUNI DE CARNE DE TUN,ca sa ajunga ei primii la Berlin,ceea ce sa si intamplat.

  In 1944,in PRIMA SECUNDA,cand sa putut,sa vrut intoarcerea armelor,care le-a fost propusa lui Ion Antonescu si fratelui sau Mihai Antonescu (ministru apararii parca) insa Mihai a refuzat pe motiv ca Ion este superiorul lui,iar Ion a refuzat (amandoi de mai multe ori) pe motiv ca ia promis lui Hitler OCUPANTUL ROMANIEI ca se tine de el,astfel AMANDOI FRATII ANTONESCU,TRADAND TARA SI PE PARINTELE LOR,MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I si dand DOVADA CLARA ca SUFERA de SINDROMUL STOCKHOLM.

  Pentru SLAVAREA SOLDATILOR DE LA O MOARTE INUTILA CONTRA SOVIETICILOR,PT CA A SALVAT CEI 1000 STUDENTI,POPORUL ROMAN (deja satul de razboi) si NENUMARATE VIETI DIN ARMATELE ALIATE a fost decorat de catre CHURCHILL SI ROSEVELT,insa asta,pentru ca nu va serveste scopului vostru propagandistic,nu publicati.

  Am crezut ca sunteti o organizatie serioasa,care promoveaza ADEVARATA ROMANIE si anume REGATUL ROMANIEI („republica” n-a existat niciodata http://tinyurl.com/kssangp ) insa imi dau seama ca sunteti doar un fel de legionari,doar lipsiti de orice scrupule si legi morale,nici macar ca si Garda de Fier.

  RUSINE !!!

 3. MAJESTATE,
  dovediţi că iubiţi poporul roman şi începeţi restabilirea adevărului istoric!
  De câţiva ani, tot fac APEL în spaţiul public şi vitual la clasa politică (elitele intelectuale, în speţă) să înceapă demersurile de a pune cât de cât ISTORIA ROMÂNIEI în limitele normalităţii, al adevărului pentru ca România şi poporul român să poată merge mai departe , cu fruntea sus, pe drumul euro-atlantic pe care şi l-a ales.
  Recenta şi lăudabila iniţiativă a noului Preşedinte ales al României, domnul Klaus IOHANNIS de a-i cere iertare Majestăţii Sale Regele MIHAI, în numele poporului român pentru “cei mai mult de 50 de ani de nedreptăţi împotriva Familiei Regale” (http://www.dcnews.ro/iohannis-nu-l-a-invitat-pe-regele-mihai-la-investirea-sa-ce-spune-victor-ciutacu_460047.html#sthash.F5s9D2h4.dpuf,) îmi dă posibilitatea constituţională, ca simplu cetăţean român şi european să solicit în reciprocitate, ca şi Excelenţa Sa, să ceară urgent iertare POPORULUI ROMÂN (aceasta însemnând inclusiv celor peste 75.000 de etnici germani deportaţi imediat după război în imensa Siberie) pentru toate neplăcerile, umilinţele şi suferinţele generate de actul istoric de la 23 august 1944, prin care România a întors armele împotriva aliatului său, Germania lui Hitler.
  Nu sunt istoric şi nu doresc nicidecum să intru pe un teren ştiinţific pe care nu-l cunosc suficient dar vreau, în limita capabilităţilor constituţionale de cetăţean liber şi de bune moravuri şi în numele milioanelor de compatrioţi care îmi împărtăşesc opiniile să solicit intrarea în normalitate şi înaintea instalării la Palatul Cotroceni a domnului Preşedinte Klaus IOHANNIS, clarificarea câtorva dintre cele mai importante repere din istoria recentă a poporului român şi anume:
  – Majestatea Sa Regele Mihai I să-şi ceară public scuze poporului român pentru toate suferinţele, umilinţele şi imensele daune umane şi materiale generate de actul unilateral prin care, arestându-l pe Şeful Statului şi al Armatei Române, mareşalul Ion ANTONESCU, nu a permis încheierea unui ARMISTIŢIU cu armata URSS care nu ar fi pus România în poziţia de stat beligerant învins, pentru care a trebuit să plătim 20 de ani daune de război statului sovietic. Majestate, ca urmaş al supuşilor Casei Regale, vă doresc să aveţi parte de sănătate şi să vă bucuraţi alături de cei dragi atâţi ani cât Vă doriţi de la Bunul Dumnezeu, dar Vă rog, nu plecaţi la strămoşi înainte de a cere iertare, sutelor de mii de oşteni români şi familiilor lor care, aflaţi pe linia frontului, au fost ucişi ori au luat calea durerosului şi umilitorului prizonierat Siberian. Nu plecaţi înainte de a le cere scuze etnicilor germani şi urmaşilor acestora pentru suferinţele extreme de dureroase pe care le-au suportat imediat după august 1944. Nu plecaţi înainte de a vă cere iertare faţă de eroul neamului românesc, mareşalui Ion ANTONESCU, pe care l-aţi arestat mişeleşte şi l-aţi făcut cadou sovieticilor (fără a-i da posibilitatea de a încheia un armistiţiu onorabil pentru România şi eroica armată română , cu puternica armată sovietică) şi pe care nu Aţi avut demnitatea de a-l graţia pe El şi echipa Sa. Nu plecaţi Majestate înainte de a recunoaşte că teama pământeană pentru propria persoană(v-aţi ascuns imediat după 23 august 1944 la o mânăstire din Vâlcea) v-a determinat să colaboraţi cu trimişii ruşilor, lăsând întreaga ţară la cheremul URSS, pentru aproape 50 de ani!
  Ca urmaş al milioanelor celor care au plătit cu sânge libertatea de a fi români eu, Marian RIZEA, col(r )profesor universitar doctor inginer petrolist, român de generaţii care se pierd în negura vremurilor(străbunii mei luptând alături de Tudor şi Iancu, apoi la Plevna, Jiu, Mărăşeşti, Odesa, Oarba de Mureş, Budapesta şi în munţii Tatra -fapt ce poate fi dovedit istoric prin inscripţiile de pe monumente- strămoşii strămoşilor mei fiind cu siguranţă şi luptători în oastea lui Vlad Ţepeş, Ştefan, Mihai ), Vă cer Majestate să vă ridicaţi la înâlţimea momentului cu care suntem contemporani, a timpurilor pe care le-aţi trăit şi să rescrieţi ISTORIA recentă a ROMÂNIEI, asumându-vă atât bunele cât şi relele făcute, multe din cele din urmă, fără să le fi intuit.
  Chiar dacă, încercând să faceţi bine, unele lucruri au ieşit rău, evenimentele luând o altă întorsătură împotriva dorinţei Dumneavoastră(aşa cum s-au petrecut cele de după 1944) românii V-au iubit şi admirat , Majestate!
  Vă place sau nu, trebuie să lăsaţi să se înţeleagă că actul istoric de la 23 August 1944 a fost iniţiativa Dumneavoastră Majestate! Nu poporul român şi nu România, punctual armata română a trădat GERMANIA şi armata sa.
  Pe de altă parte, istoricii ar trebui să reia opinia regretatului profesor dr. Gheorghe BUZATU şi să facă tot mai cunoscut în ţară şi străinătate faptul că, prin actul de la 23 August 1944, Majestatea Voastră nu numai că a aţi contribuit la scurtarea cu peste şase luni a războiului (şi prin urmare la salvarea vieţilor combatanţilor din tabăra aliată şi a civililor ţărilor europene aflate pe direcţia frontului) dar aţi salvat Germania de la o bombardare aproape sigură cu bombele care au fost aruncate la începutul lunii august 1945 asupra oraşelor japoneze, Hiroşima şi Nagasaki.
  Pe de altă parte, gestul Majestăţii Voastre de a cere scuze în mod public poporului român pentru motivele mai sus prezentate, ar obliga reprezentanţii de seamă care mai sunt încă în viaţă ai Partidului Comunist Român(români dar şi de alte naţionalităţi) să recunoască fârădelegile regimului instalat cu sprijinul armatei Roşii ocupante , inclusiv în ceea ce priveşte presiunile în faţa cărora a trebuit să abdicaţi şi să ceară scuze şi iertare poporului român pentru distrugerea clasei de mijloc, a intelectualităţii, a armatei române, a bisericilor şi a celor care s-au opus ideologiei aduse de tancurile sovietice. Şi tot acum, istoricii ar trebui să nu aibe linişte pănă când nu ar arăta lumii democratice, cu probe arhivistice de necontestat, suferinţele provocate românilor de actul criminal cunoscut drept Diktatul de la Viena din 1940, pentru ca istoria să nu se mai repete.
  Aş încheia Majestate cu scuzele de rigoare pentru îndrăzneala de a aşterne pe hărtie aceste gănduri care ar putea să Vă deranjeze dar consider că numai Dumnevoastră puteţi, cât sunteţi încă în viaţă, să faceţi primul pas în rescrierea ISTORIEI recente şi actuale a României moderne, o ISTORIE din care nu ar trebui să lipsească demna, previzionara şi atăt de realista (dar pe atât de puţin cunoscută poporului român şi publicului larg) declaraţie a mareşalul Ion Antonescu la procesul intentat de către puterea comunistă împotriva Sa şi a principalilor colaboratori: Eu fiind ostaş, am fost toată viaţa mea om de onoare şi loial şi nu vream să mă separ de Germania, pentru că Germania a fost şi poate să mai fie o mare putere, şi România o mică putere trebuie să se gândească la lucrul ăsta. Şi, atuncea, am vrut să mă despart de Germania în condiţii omeneşti şi s-o anunţ: nu te-ai ţinut de cuvânt să garantezi frontierele româneşti, nu sunt suficiente forţe care să facă faţă unui atac serios rus, deci România este ameninţată să fie total prăbuşită şi total distrusă, atuncea eu mă retrag din război. […] În afară de asta, eu nu eram partisan, nu sunt şi nu voi fi …, să bag pumnalul în tovarăşul care a mers cu mine într-o acţiune comună”. (Procesul mareşalului Ion Antonescu. Documente, I., ediţie prefaţă şi îngrijită de Marcel-Dumitru Ciucă. Editura Saeculum, I.O, editura Europa Nova, Bucureşti, 1995, p. 211. Declaraţia mareşalului Ion Antonescu scoate în evidenţă fapttul că militarul a fost dublat de omul politic avizat, care nu a adoptat într-o conjunctură nefavorabilă o soluţie politico-militară dezonorantă, cu implicaţii pentru viitorul statului român. Istoria a confirmat pe deplin previziunea mareşalului Ion Antonescu: Germania a redevenit o mare putere a Europei şi a lumii.)
  Aşa Să Ne ajute Dumnezeu!
  Doamne, ocroteşte România, Europa Unită şi întreaga lume!
  Col(r). prof.univ.dr.ing. Marian RIZEA, Ploieşti România, tel. 0722 217 156.
  26 noiembrie 2014, orele 21,00.

 4. Adresez acest apel public catre Majestatea SA, Regele Mihai I al Romaniei , un simbol si un bun public national( din nefericire atat de putin apreciat de clasa politica post-decembrista), cu speranta ca, la apropiata ZI NATIONALA A ROMANIEI, va avea posibilitatea sa dea semnalul pentru rescrierea ISTORIEI contemporane a natiunii romane.
  As aprecia si multumesc anticipat daca unul dintre destinatarii acestui e-mail, va face sa ajunga mesajul meu la Majestatea Sa.
  Doamne, ocroteste Romania, Europa Unita si intreaga lume.
  Col(r). prof.univ.dr.ing. Marian RIZEA, Ploiesti, Romania, 26.11.2014, orele 21,00.

LĂSAȚI UN MESAJ