“Dăm start protestelor în septembrie dacă nu este soluționată problema “minorilor non-cetățeni”

0
65
  1. Constantin Codreanu: “Dăm start protestelor în septembrie dacă nu este soluționată problema “minorilor non-cetățeni”

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, a lansat duminică, 21 august, în Parlamentul României la constituirea Alianţei pentru Centenar, propunerea adoptării unei rezoluţii prin care Guvernului României să i se ceară soluționarea drama tinerilor basarabeni rămaşi fără cetăţenia română după ce au împlinit 18 ani, pentru că autorităţile de la Bucureşti refuză să le reînnoiască documentele, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/25568-2017-08-22-09-20-09.html

 

  1. Opinie: Pentru înfăptuirea Unirii este necesară o conjunctură favorabilă la nivel internaţional

Pentru înfăptuirea Unirii Republicii Moldova cu România este necesară o conjunctură favorabilă acestui proces, inclusiv la nivel internaţional. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei „Onoare, Demnitate şi Patrie” (Unirea – ODIP), susţine că unirea cu România în anul 2018 este destul de realizabilă, dar aceasta va depinde de faptul cât de mult se vor implica cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului în acest proces.

http://adevarul.ro/moldova/politica/opinie-infaptuirea-unirii-necesara-conjunctura-favorabila-nivel-international-1_599bcae15ab6550cb83596d9/index.html

 

  1. Republica Moldova: Dodon acuză guvernul moldovean și pe partenerii acestuia din România de tensionarea relațiilor moldo-ruse

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acuzat guvernul de la Chișinău că nu evaluează cu aceeași măsură declarațiile făcute de politicieni din Federația Rusă și România, afirmând că, dacă în cazul unor comentarii venite din Rusia, executivul moldovean reacționează cu promptitudine, atunci când acestea vin din România, oficialii moldoveni păstrează tăcerea, a relatat luni portalul Deschide.md.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/08/22/republica-moldova-dodon-acuza-guvernul-moldovean-si-pe-partenerii-acestuia-din-romania-de-tensionarea-relatiilor-moldo-ruse-09-21-58

 

  1. Polițistul separatiștilor, numit de către Dodon consilier cu misiuni speciale

Pavel Voicu, șeful Inspectoratului de Poliţie Tighina, aflat pe teritoriul controlat de separatiștii transnistreni, a fost numit de curând în calitate de consilier prezidenţial cu misiuni special al lui Igor Dodon.

http://infoprut.ro/47991-politistul-separatistilor-numit-de-catre-dodon-consilier-cu-misiuni-speciale.html

 

  1. „Blocati in labirint”, semnata de George Simion. Lansare de carte la Ateneu

Duminica, 27 august, de la ora 18.00, se va lansa la Iasi cartea „Blocati in labirint” semnata de George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012. Evenimentul va avea loc in Foaierul Ateneului din Iasi. Accesul publicului este gratuit.

https://www.bzi.ro/blocati-in-labirint-semnata-de-george-simion-lansare-de-carte-la-ateneu-618388

 

  1. Au dat FOC panglicii Sf. Gheroghe. Mai mulți tineri pro-ruși din Transnistria UMILIȚI în Ucraina

Potrivit sursei citate mai sus, polițiștii de frontieră opresc astfel de vehicule și le explică oamenilor regulile și legile în vigoare pe teritoriul Ucrainei. „Cel mai probabil, simbolul a fost atașa după trecerea controlului de frontieră.”

http://www.timpul.md/articol/au-dat-foc-panglicii-sf–gheroghe–mai-muli-tineri-pro-rui-din-transnistria-umilii-in-ucraina—videofoto-115729.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ