RSS Feed

De ce iubesc România?

3

iulie 22, 2010 by Românism

Sub acest titlu s-a desfăşurat un concurs organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni al Guvernului României. Pentru a participa la concurs trebuia să elaborezi un clip video în care să spui de ce iubeşti România. Iată câteva clipuri realizate de tineri români din Basarabia…


3 comments »

 1. X. spune:

  Sunt foarte bine realizate majoritatea. Mi-au placut enorm!!

 2. un prieten spune:

  În 1917, când a avut posibilitatea de a-și alege un nou nume, Republica Moldova nu s-a numit nici Basarabia, nici Republica Basarabeană. Oare nu este o lipsă de respect față de oamenii care trăiesc în Republica Moldova să desconsiderăm numele unei țări? Aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova – dacă și când se va realiza – NU înseamnă că Republica Moldova este o parte a României.
  Republica Moldova este Republica Moldova, o țară cu care România se învecinează, o țară în care trăiesc oameni de diferite confesiuni și naționalități.
  Sperăm să trăim bine cu toții, civilizat, respectându-ne unii pe ceilalți.

 3. florin spune:

  Pentru un prieten: Pentru Romania, R Moldova este mai mult decat o tara cu care se invecineaza. In R Moldova traiesc in mare majoritate romani. Nu poti spune ca un frate este o simpla cunostinta de-a ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Caută

Comentarii Recente

ChatVorbește instant cu noi !+