De ce iubesc România?

3
105

Sub acest titlu s-a desfăşurat un concurs organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni al Guvernului României. Pentru a participa la concurs trebuia să elaborezi un clip video în care să spui de ce iubeşti România. Iată câteva clipuri realizate de tineri români din Basarabia…

3 COMENTARII

  1. În 1917, când a avut posibilitatea de a-și alege un nou nume, Republica Moldova nu s-a numit nici Basarabia, nici Republica Basarabeană. Oare nu este o lipsă de respect față de oamenii care trăiesc în Republica Moldova să desconsiderăm numele unei țări? Aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova – dacă și când se va realiza – NU înseamnă că Republica Moldova este o parte a României.
    Republica Moldova este Republica Moldova, o țară cu care România se învecinează, o țară în care trăiesc oameni de diferite confesiuni și naționalități.
    Sperăm să trăim bine cu toții, civilizat, respectându-ne unii pe ceilalți.

  2. Pentru un prieten: Pentru Romania, R Moldova este mai mult decat o tara cu care se invecineaza. In R Moldova traiesc in mare majoritate romani. Nu poti spune ca un frate este o simpla cunostinta de-a ta.

LĂSAȚI UN MESAJ