De ce nu trebuie să ne fie frică să ieșim în stradă pentru Unire în Republica Moldova?

0
209
SIS

George Simion

Ieri, liderul unioniștilor din cele 2 state românești, George Simion, a fost reținut de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate. Ulterior, acesta a fost anunțat că este declarat persona non-grata în Republica Moldova, având interdicția de a păși pe malul stâng al Prutului în următorii 5 ani, și a fost escortat spre hotarul cu România.

Intimidarea la care recurge SIS-ul are loc cu doar câteva zile înaintea Marșului unionist de pe 16 mai. Vizat este nu doar George Simion, vizați sunt toți cei care militează pentru Unire pe ambele maluri ale Prutului. Se urmărește demobilizarea unioniștilor. Conducătorii corupți de la Chișinău vor să le bage frica în oase celor care îndrăznesc să le ceară socoteală. Vor să își apere cu orice preț fotoliile moi în care stau, inclusiv prin decizii abuzive.

SIS

Acuzațiile de atentat la siguranța națională și tulburarea liniștii și ordinii publice aduse președintelui Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” sunt ridicole. Gesturile de defăimare la adresa statului Republica Moldova din partea separatiștilor de la Tiraspol, mitingurile organizate cu aportul direct al exponenților FSB-ului, furtul miliardelor – acestea sunt adevăratele atentate la siguranța națională. Îl lăsăm pe criminalul Șevciuk să se plimbe nestingherit prin Republica Moldova cu toate onorurile posibile, dar îl expulzăm pe cel care face donații de cărți, organizează școli de vară pentru copii și cadre didactice, desfășoară evenimente culturale și reabilitează biblioteci?

Mars 16 mai

Marșurile unioniste nu încalcă niciun crâmpei de legislație moldovenească. Dimpotrivă. Constituția Republicii Moldova prevede în mod explicit Unirea ca fiind o opțiune de viitor pentru statul Republica Moldova. Articolul 142, Limitele revizuirii, stipulează clar în primul paragraf: „Dispoziţiile privind caracterul suveran, independent şi unitar al statului, precum şi cele referitoare la neutralitatea permanentă a statului, pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale”.

Niciun angajat al Ministerului Afacerilor Interne sau al Serviciului de Informații și Securitate nu are motiv legal să rețină un cetățean al Republicii Moldova sau al oricărui alt stat pe motiv că își exprimă, inclusiv în stradă, dorința de a vedea cele 2 state românești reunificate. Marșul de pe 16 mai, de la ora 14:00, cu pornire din Piața Marii Adunări Naționale, nu este o excepție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ