De ce ruşii, după două sute de ani, se tem de anul 1812?

9
114

Un articol de Cnstantin Tanase, publicat in Timpul:
„În România a apărut o organizaţie care în 2012 va „lichida naţiunea moldovenească” afirmă liderul PCRM, ex-preşedintele RM V. Voronin. Şi asta nu e singura aberaţie născută de imaginaţia bolnavă a bătrânului servitor al intereselor ruseşti la Chişinău.
Dovadă şi un material recent, semnat de Vladimir Voronin (dar scris, evident de altcineva), publicat în revista moscovită „Svobodnaia Mîsli” („Cuget Liber”), întitulat „Către jubileul Procesului de la Nurnberg”. E firesc să ne întrebăm de ce Voronin a amintit de anul 2012 în contextul aberaţiilor înşirate în materialul respectiv?

Întreg materialul abundă în afirmaţii scandaloase şi mincinoase, atacuri veninoase la adresa Alianţei de guvernământ şi a României. Publicului rus i se prezintă o Moldovă fascizată, condusă de la Bucureşti, cu o clasă politică „vândută României”, iar unica forţă politică sănătoasă care mai poate salva Moldova e PCRM. Voronin întoarce lucrurile cu josul în sus, minte, amestecă semi-adevăruri cu minciuni sfruntate, insinuează, calomniază ca un adevărat provocator de meserie! Reproduce, drept exemplificare, doar câteva mostre:

1. “Asistăm la reabilitarea fascismului în Europa de Este şi în fostele republici ale URSS, la eroizarea criminalilor nazişiti de către partidele şi coaliţiile de guvernământ”;
2. „După intrarea în UE, în Ţările Baltice, Polonia, România şi Bulgaria a început un adevărat proces de demodernizare”;
3. „În R. Moldova renasc tradiţiile bazate pe reabilitarea perioadei ocupaţiei româneşti şi fasciste în anii 1918-1940, 1941-1944”;
4. „Ideile reabilitării fascismului şi criminalilor de război au început a pătrunde din România acum trei-patru ani.”;
5. ” În avangarda expansiunii româneşti împotriva Moldovei se află organizaţiile unioniste. Anume aceste forţe au organizat tentativa loviturii de stat din 7 aprilie 2009”;
6. 6. „După venirea la putere a AIE neofascismul în R. Moldova cucereşte teren politic cu ritmuri nemaipomenite”;
7. „La iniţiativa Alianţei de guvernământ unei străzi din Chişinău i s-a dat numele dictatorului României I. Antonescu”;
8. „Recent în România a apărut o mişcare neonazistă de extremă dreaptă, numită „Acţiunea 2012” scopul căreia e să lichideze în 2012 limba moldovenească, naţia moldovenească şi statul moldovenesc”.

În legătură cu ultimul punct se impune un mic comentariu. Iată ce declară Voronin în legătură cu „Acţiunea 2012”: „Se vede că în viitorul apropiat trebuie să ne aşteptăm la apariţia în Moldova a unei filiale a acestei organizaţii. Nu există nicio îndoială că Alianţa de guvernământ va privi indiferentă la apariţia unei organizaţii care militează pentru lichidarea statului R. Moldova. De partea Alianţei se află România, Occidentul, SUA şi o parte a populaţiei intoxicată de retorica europeană şi propaganda naţionalistă”…

Anume această afirmaţie ne oferă cheia pentru descifrarea adevăratului mesaj al acestui material: ruşii intuiesc că anul 2012, când se vor împlini 200 de ani de la sfâşierea Ţării Moldovei de către Rusia ţaristă şi anexarea Moldovei din stânga Prutului ar putea pune în mişcare forţe care ar milita pentru spunerea adevărul istoric despre anul 1812. Ruşii anticipează evenimentele şi pentru a discredita aceste forţe iau prăjină şi declară de pe acum aceste forţe ca fiind neonaziste, neofasciste, antistataliste, conduse de România…

Încă o dovadă că lucrurile stau anume aşa o constituie şi faptul că provocarea lui Voronin apare în ajunul lui 16 mai (2011) când se împlinesc 199 de ani de la semnarea Păcii de la Bucureşti prin care Rusia le-a „dăruit” românilor din stânga Prutului două secole de istorie însângerată. Rusia întotdeauna tremură nervoasă când cineva încearcă să-i răscolească istoria şi amintirile. Exact asta se întâmplă şi acum. Iar Rusia, când se enervează, nu cade pe gânduri, ci trage cu tunul.

Cinstea de a trage prima salvă i-a revenit bătrânului bolşevic şi servitor al intereselor imperiale ruseşti în RM, V. Voronin.

Un articol de: Constantin Tănase

9 COMENTARII

 1. Dacă ei așa reacționează la apariția Acțiunii2012, deci avem putere de care trebuie de temut. Dar asta mai înseamnă șl bețe în roțile ei, din partea comuniștilor din Chișinău și a adepților lor.

 2. Pentru o mai mare forta in lupta noastra dreapta si legitima trebuie sa avem sprijinul guvernelor si institutiilor statale politice, culturale si economice ale celor doua state romanesti si izolarea celor care ne vor raul si vor sa ne distruga ca neam. Sa spunem fara frica si celorlalte state, in special Rusiei si Uniunii Europene ce idealuri avem.

 3. totushi, punctele acordate de R. Moldova Rusiei la Eurovision 2011(doar 6!!) arata si imi da o speranta ca lumea incepe a se maturiza istoric si a intelege de unde provenim si unde trebuie sa ne ducem!
  Traiasca Romania Mare!

 4. Iată ce NOI ROMÂNII basarabeni trebuie ACUM să spunem SUS ŞI TARE să audă toată EUROPA:

  ***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***
  Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

  ***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***
  Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

  ***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***
  Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

  ***Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

  Să audă TOŢI MANKURŢII şi TOATĂ EUROPA:

  ***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***

 5. Mă înclin în faţa celor REFUZĂ MINCIUNA RUSEASCĂ!
  Cinste celor care SIMT ROMÂNEŞTE!
  Noi acum retrăim vremea LUPTEI PENTRU UNIRE dusă de buneii noştri în 1859 şi 1918!
  Noi ştim acum ce simţeau buneii noştri când Imperiile cotropitoare ,Imperiul Turc,Imperiul Rus şi Imperiul Austro-hungar NE INTERZICEAU DREPTUL DE A FI ROMÂNI.
  Ne interziceau DREPTUL DE A FI UNIŢI!
  Dar ca şi atunci ŞI ACUM NOI ROMÂNII NU MAI PUTEM FI MINŢIŢI!
  Cu fiecare ADEVĂR CURAT spus curajos,până la capăt,minciuna rusească ESTE ZDROBITĂ.
  VENINUL Călăilor Ocupanţi Ruşi NU NE MAI POATE FACE RĂU!
  Pentru că Noi ROMÂNII basarabeni :

  ŞTIM CINE SUNTEM

  şi

  REFUZĂM SĂ UITĂM CINE SUNTEM!

  Zi după zi noi deja înfăptuim RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA!

 6. Nu-şi recunoaşte nici părinţii care i-au dat viaţă…
  ….bunicul lui a fost unul dintre luptătorii anticomunişti care s-a refugiat în România din calea bolşevicilor. Până în 1979, când s-a stins din viaţă, tot de comunism a avut parte. Numai că el a continuat să îl combată, în vreme ce nepotul său l-a îmbrăţişat şi l-a transformat în regim politic. Este vorba de bunicul liderului PCRM, Vladimir Voronin.
  Astăzi fostul preşedinte al RM, Vladimir Voronin nu-şi recunoaşte bunicul anticomunist. Cu toate acestea originile sale sunt româneşti. Aceasta, pentru că, nu numai tatăl mamei lui Voronin, Isodor Sârbu, este român. Se spune că român a fost şi tatăl său, de vreme ce ambii părinţi ai fostului preşedinte moldovean, îngropați acum în cimitirul din Corjova, purtau numele Bujeniţă. Prin urmare numele Voronin pare să fie un pseudonim.
  Mankutule! Traiască România Mare!

LĂSAȚI UN MESAJ