De Dragobete, iubeşte româneşte, la Chişinău

0
135
  1. De Dragobete, iubeşte româneşte, la Chişinău

Sărbătorile și tradițiile românești sunt din ce în ce mai mult promovate de elevii şi studenţii din Republica Moldova, care la iniţiativa AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) vor organiza un frumos eveniment de Dragobete.

Astfel, pe data de 24 februarie, în opt instituţii de învăţământ din Republica Moldova, ODIP va organiza concomitent un eveniment, în cadrul căruia elevii şi studenții vor avea ocazia să facă fotografii pe fundalul unui panou inedit dedicat acestei frumoase tradiții.

http://independent.md/ade-dragobete-iubeste-romaneste-la-chisinaui/#.WLB4ejhbyM8

 

  1. Despre patriotismul separatiştilor

Se întâmplă însă lucruri stranii. La finele anului trecut, Dodon face o declarație culpabilă, precum că Chișinăul trebuie să-şi ceară iertare de la Tiraspol pentru acel război. S-a dat clar de înţeles: vina este nu doar a autorităţilor centrale de atunci, dar şi a miilor de combatanţi, etichetaţi de nenumărate ori ca “naţionalişti” şi “fascişti români”. Nici un politician serios și respectabil, căruia îi pasă de reputația sa, nu şi-ar fi permis aşa afirmaţii.

http://www.jc.md/despre-patriotismul-separatistilor/

 

  1. România va susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova

Ministerul Economiei își propune de a fi un punct integrat de contact al Guvernului României în realizarea proiectelor de colaborare bilaterală cu Republica Moldova pe toate dimensiunile. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei al României, Alexandru Petrescu, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, ministru al Economiei, aflat într-o vizită de lucru la București.

http://gazetadesud.md/romania-va-sustine-in-continuare-parcursul-european-al-republicii-moldova/

 

  1. „Moldova nu este România”, un document și mai multe legături cu Rusia

Hackerii ucraineni au spart computerul cetățeanului belarus, Oleksandr Usovski, care a fost implicat activ în organizarea acțiunilor anti-ucrainene în Polonia și alte țări din Europa de Est. Printre fișierele găsite în computer se numără două documente cu denumirile „Proiectul Moldova nu este România” și „Proiectul Ucraina nu este UE”, transmite Agora.md.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/moldova-nu-este-romania-un-document-si-mai-multe-legaturi-cu-rusia-676087

 

  1. Mircea Druc: Podul de sânge și mass-media (ll)

Și eu, încă din 1990, mi-am pus întrebarea: „Într-adevăr cineva a mărșăluit prin Chișinău cu enormități de acest gen?” În tot cazul, după 25 mai 1990, data când am fost ales Președinte al Consiliului de Miniștri, era exclus ca asemenea „perle” să circule prin RSSM. Spun asta deoarece știam prea bine care era atitudinea față de evrei a liderilor unioniști basarabeni și nord bucovineni.

Venit de la Cernăuți, în decembrie 1989, mi-am dat seama că multe lucruri au fost inventate special pentru a justifica separatismul și românofobia. Pentru mine era și este important să știu dacă au existat într-adevăr pancarte și bannere cu inscripția „Valiza – gara –Rusia!” și „Rușii peste Nistru, iar evreii în Nistru”. Și dacă au existat, cine și când le-a confecționat? Și unde au fost expuse?

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/24111-2017-02-24-11-17-48.html

 

  1. Anunțul secretarului general al NATO, în ciuda lui Dodon

Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Jens Stoltenberg, a declarat în cadrul unei conversații telefonice cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, că Biroul de legătură NATO la Chișinău va fi deschis în luna iunie. O altă etapă, care se va derula în luna martie, este cea care vizează lansarea procedurilor de acreditare a şefului şi a personalului Biroului de legătură NATO. 

http://infoprut.ro/46679-anuntul-secretarului-general-al-nato-in-ciuda-lui-dodon.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ