De la Alba Iulia la Chișinău // Marșul pentru Centenar

1
464
  1. Două vești din partea unioniștilor

100 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă sunt invitate să se reunească sub genericul „Proiectul 2018” în contextul împlinirii în 2018 a 100 de ani de la Marea Unire. Lansarea proiectului va avea loc la Parlamentul României, pe 20 august și vine în întâmpinarea Declarației de la Câmpul românesc din Canada. Aceasta este una dintre deciziile luate de participanții școlii de vară „Primul pas unionist”, organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 în perioada 14-16 iulie în localitatea Păulești, județul Prahova.

http://infoprut.ro/47729-doua-vesti-din-partea-unionistilor.html

 

  1. De la Alba Iulia la Chișinău // Marșul pentru Centenar

O nouă inițiativă majoră a unioniștilor va avea loc în vara anului 2018. Sub genericul „Marșul pentru Centenar”, mii de persoane de pe ambele maluri de Prut se vor deplasa pe jos dinspre capitala Unirii, Alba Iulia, spre capitala Republicii Moldova, Chișinău, pentru a transmite mesajul „2018 e despre Basarabia”. În drumul lor, timp de mai multe săptămâni, participanții la marș vor traversa Munții Carpați și Prutul.

https://deschide.md/ro/stiri/social/14923/De-la-Alba-Iulia-la-Chi%C8%99in%C4%83u–Mar%C8%99ul-pentru-Centenar.htm

 

  1. Asociaţia Generala a Învăţătorilor din România: APEL PENTRU UN CONGRES ANIVERSAR LA CHIȘINĂU

Simpla enunțare a faptelor istorice ascunse până acum și petrecute la 1917 în Chișinău și Tiraspol poate întoarce cu fața către adevăr o națiune ținută în întuneric! Sute de cadre didactice din R.Moldova (inclusiv raioanele nistrene), România, Ucraina și Serbia speră că vor avea sprijinul autorităților de la București și Chișinău în organizarea unui congres aniversar de amploare în perioada 1 – 13 august 2017, se araă într-un apel al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/25266-2017-07-17-08-35-17.html

 

  1. Bucureștenii vor afla adevărul despre Republica Moldova

O apariție editorială în care se divulgă adevărul despre Republica Moldova va fi lansată București.  Este vorba despre Cartea „Blocați în labirint” (Editura Timpul, 2017), semnată de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Evenimentul va avea loc marți, ora 19:00, la librăria Open Art.

Lansarea va avea loc în prezența autorului și a unor invitați surpriză, se menționează într-un comunicat de presă.

Cartea „Blocați în labirint” a fost lansată recennt în mai multe orașe din Europa, în cadrul unui turneu de promovare în rândul românilor din diaspora: Bruxelles, Barcelona, Roma și Goteborg. De asemenea, cartea va putea fi procurată și în Timișoara, începând de luni seară, ora 18:00, de la librăria La Două Bufnițe, unde autorul o va lansa.

http://infoprut.ro/47737-bucurestenii-vor-afla-adevarul-despre-republica-moldova.html

 

  1. La Cernăuţi are loc cea de-a 14-a ediţie a şcolii de vară Trilaterala România –Ucraina – Moldova: geopolitică şi strategii de securitate

În perioada 14-19 iulie 2017 la Cernăuți se desfășoară cea de 14-a ediţie a școlii  de vară internațională „Geopolitica”. Tema acestei acţiuni este: Trilaterala ROMÂNIA – UCRAINA – MOLDOVA: geopolitică şi strategii de securitate. În cadrul ei experți politici, experți media și diplomați din România, Republica Moldova și Ucraina vor discuta cu studenții din cele trei state despre subiecte geopolitice și geo-informaționale de actualitate. De asemenea o atenţie deosebită va fi acordată temelor precum securitatea regională, politica energetică, amenințările la adresa securității regionale, cooperarea transfrontalieră, diplomația populară, conflictul din estul Ucrainei, relațiile cu Rusia, amenințări informaționale regionale şi altele.

http://nrcu.gov.ua/ro/news.html?newsID=55935

 

  1. 8000 de militari din Forţele Terestre Române, la SABER GUARDIAN-17

SG-17 este condus de către Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) şi se desfăşoară, în perioada 11-20 iulie a.c., pe teritoriile naţionale ale Bulgariei, României şi Ungariei cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere.

În marja SG17 sunt planificate şi alte exerciţii naţionale sau multinaţionale care au rolul de a executa o gamă largă de acţiuni militare pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în zonă, contribuind astfel la întărirea posturii de descurajare.

https://www.curierulnational.ro/Eveniment/2017-07-17/8000+de+militari+din+Fortele+Terestre+Romane%2C+la+SABER+GUARDIAN-17

 

  1. Preşedintele Republicii Moldova cere negocierea statutului Transnistriei

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut, duminică, negocierea statutului Transnistriei ca parte a Republicii Moldova, informează agenţia de ştiri TASS.

http://www.romaniatv.net/presedintele-republicii-moldova-cere-negocierea-statutului-transnistriei_366829.html

 

  1. Lansare de carte La Bufnițe: ”Blocați în labirint”, o radiografie a vieții Republicii Moldova

Luni, 17 iulie 2017, la librăria La Două Bufnițe din Timișoara, de la ora 18.00, va avea loc lansarea cărții ,,Blocați în labirint”, (Editura Timpul, 2017), semnată de George Simion, activist civic, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

”Blocați în labirint” este o radiografie a vieții Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi, pe parcursul a 26 de ani. Scrisă de un om implicat și devotat cu adevărat unei cauze, care e convins că singura cale a cetățenilor moldoveni de a fi parte a Uniunii Europene este Unirea Republicii Moldova cu România, cartea lui George Simion explică într-un limbaj accesibil, dar nicidecum simplist, situația reală în Republica Moldova pentru cei care într-adevăr doresc să o înțeleagă.

http://radiotimisoara.ro/evenimente/lansare-de-carte-la-bufnite-blocati-in-labirint-o-radiografie-a-vietii-republicii-moldova/

 

  1. Noul premier al României, Mihai Tudose, vine la Chișinău

Premierul Mihai Tudose şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au discutat, despre modalităţile de sprijinire a parcursului european al Republicii Moldova, precum şi despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE de România.

După aceste discuții, presa română anunță că premierul Mihai Tudose merge vineri în vizită la Chişinău, unde se va întâlni cu omogul său, Pavel Filip.

http://unimedia.info/stiri/noul-premier-al-romaniei–mihai-tudose–vine-la-chisinau-136490.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ