De la Nistru pân’ la Tisa (2) – drumeția continuă pe partea dreaptă a Prutului

0
139

Turul turistic „De la Nistru pân’ la Tisa” continuă pentru românii bălțeni.

Începând cu data de 17 iunie, un grup de voluntari ai Platformei Civice Acțiunea 2012 din Bălți au pornit într-o nouă drumeție, de data aceasta pe partea dreaptă a Prutului.

Locurile vizitate sunt pline de istorie, istorie ce încă se mai aude pe la colțuri de străzi, mișună printre monumente, busturi și memoriale. Primele localități din Țară pe care le-am vizitat având genericul versurilor marelui poet Mihai Eminescu sunt: Orașul Unirii – Iași, Cetatea de Scaun – Suceava, Orașul de pe Dâmbovița – București, Sibiu, Făgăraș, Brașov, Câmpina și Ploiești.

Pe parcursul șederii noastre în Țară ne-am convins încă o dată de faptul că suntem aceeași: vorbim aceeași limbă, avem aceleași tradiții și obiceiuri, aceeași istorie, aceeași credință în Dumnezeu, același spațiu carpato-danubiano-pontic.

Am fost primiți de oameni cu suflete calde, cu păsuri și cu bucurii, români cărora li se înmuia vocea atunci când aflau că suntem din Basarabia. Cei de acolo, de pe dreapta Prutului, la fel ca și cei de aici, de pe stânga râului ce ne desparte, își doresc să fim împreună, să fim uniți într-un singur stat. Nouă, celor ce împărtășim acest ideal, nu ne rămâne decât să muncim pentru ca idealul să se transforme în fapt împlinit. UNIREA face PUTEREA!!!

Scopul tururilor turistice pe care le organizăm atât în Basarabia, cât și în România este familiarizarea tinerei generații cu patrimoniul cultural românesc, dar și facilitarea dialogului între frați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ