De la ora 21:00, spune “DA” sau “NU” pentru Unire. Află cum poți să-ți expui poziția

0
432
  1. De la ora 21:00, spune “DA” sau “NU” pentru Unire. Află cum poți să-ți expui poziția

De la 1 aprilie 2018, demarează consultările publice din Chișinău pe tema Unirii cu România. Astfel, chișinăuienii vor putea spune dacă sunt pro sau contra până pe data de 14 aprilie.

Cercetarea sociologică din Chișinău este derulată de experții Centrului Social-Politic European. În cadrul cercetării, vor fi luate în considerare toate răspunsurile adevărate, sincere sau nu. Întrebarea va fi una închisă, precodificată, cu două variante posibile de răspuns, iar chișinăuenii vor putea alege pe cea care corespunde opiniei lor cu „DA” sau „NU”.

https://10tv.md/2018/04/01/de-la-ora-2100-spune-da-sau-nu-pentru-unire-afla-cum-poti-sa-ti-expui-pozitia/

 

  1. Vlad Kulminski: În R. Moldova există un segment impunător care vrea unirea cu România

Directorul Institutului pentru Iniţiative Strategice, Vlad Kulminski a declarat pentru Digi24 că în Republica Moldova există un număr sporit de oameni care își doresc revenirea Republicii Moldova în vechile hotare.

https://10tv.md/2018/04/01/vlad-kulminski-in-r-moldova-exista-un-segment-impunator-care-vrea-unirea-cu-romania/

 

  1. Victimele masacrului de la Fântâna Albă, comemorate şi la Bucureşti

La Monumentul Aripi, membri ai USR București, din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6, au depus o coroană de flori şi au aprins candele în memoria celor 3000 de victime ale masacrului de la Fântâna Albă, precum și pentru sutele de mii de deportați, deținuți politici, executați sumar și victime ale Foametei organizate din anii 1946-1947.

http://infoprut.ro/49737-victimele-masacrului-de-la-fantana-alba-comemorate-si-la-bucuresti.html

 

  1. Dacă vrem UNIREA, trebuie să investim în Republica Moldova

Una dintre problemele de mare actualitate, având în vedere cei 100 de ani trecuţi de la semnarea declaraţiei de Unire a Basarabiei cu România, este readucerea Moldovei alături de ţara mamă, subiect despre care ne-a vorbit deputatul Remus Borza.

https://www.dcnews.ro/daca-vrem-moldova-trebuie-sa-bagam-bani-borza-conducatorii-ar-pierde_586317.html

 

  1. LACRIMI pentru UNIRE. Băsescu NU S-A PUTUT ABȚINE. Mesajul EMOȚIONANT al senatorului: „Singura ȘANSĂ!”

Fostul președinte Traian Băsescu a fost profund impresionat de gestul unei familii din Republica Moldova, care a transmis un mesaj video de susținere a proiectului de unire cu statul român. Moldovenii au cântat o piesă încărcată de emoție, care l-a mișcat până la lacrimi pe președintele PMP, care a plâns în direct, în emisiunea în care fusese invitat.

http://evz.ro/unire-basescu-mesaj-emotionant.html

 

  1. România este a treia destinaţie de outgoing a turiştilor din Republica Moldova şi creşte de la an la an

România este a treia destinaţie de outgoing a turiştilor din Republica Moldova, iar Chişinăul a doua capitală a românilor, a declarat, la Târgul de turism din Republica Moldova, preşedintele Asociaţiei de Promovare a Turismului Prahova, Adrian Voican.

http://tvrmoldova.md/economic/romania-este-a-treia-destinatie-de-outgoing-a-turistilor-din-republica-moldova-si-creste-de-la-an-la-an/

 

  1. Centenarul Unirii, sărbătorit de studenți, la Galați. Basarabenii au pregătit meniuri speciale

La evenimentul intitulat “Basarabia culinară”, au participat, pe lângă studenţi, şi militari dintr-un batalion de infanterie.
Limba Soacrei sau Cușma lui Guguță sunt câteva dintre bunătăţile de peste Prut, care au fost savurate de cei prezenţi.

https://stirileprotv.ro/stiri/social/centenarul-unirii-sarbatorit-de-studenti-la-galati-basarabenii-au-pregatit-meniuri-speciale.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ