Declaraţia de Independenţă ar putea fi păstrată la muzeu

0
70

Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova ar putea să fie păstrată în original la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie. Preşedintele Asociaţiei „Parlamentul 90”, Pantelei Sandulachi, deputat în primul legislativ al Republicii Moldova, a declarat pentru Info-Prim Neo că, dacă declaraţia era să fie păstrată la muzeu până acum, aceasta nu ardea în timpul protestelor din 7 aprilie 2009.

Declaraţia lui Pantelei Sandulachi vine după ce preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat că a dat comandă să fie procurat un safeu special pentru păstrarea actului, care să-l păzească de foc.

„Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie are condiţii speciale de păstrare a documentului, pentru ca să poată fi văzut de vizitatorii muzeului, aceştia să citească numele semnatarilor”, a menţionat Pantelei Sandulachi.

Liderul asociaţiei a mai spus că vor fi făcute mai multe copii autorizate ale Declaraţiei de Independenţă, astfel încât să o deţină fiecare deputat.

Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova a fost adoptată la 27 august 1991. Originalul a ars în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009. După un an, pe 26 aprilie, într-o şedinţă solemnă a parlamentului, declaraţia a fost restabilită – documentul a fost semnat de deputaţii primului parlament care sunt în viaţă. Iar semnăturile celorlalţi au fost scanate.

sursa: info-prim.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ