Partidul Liberal: Declaraţie privind abuzul guvernării comuniste de interzicere a intrării delegaţiilor româneşti pe teritoriul Republicii Moldova.

0
27

Partidul Liberal condamnă politica românofobă a guvernării comuniste exprimată prin interzicerea intrării pe teritoriul Republicii Moldova a delegaţiilor din România – Năvodari, Bacău, Târgul Mureş si Petroşani – invitate la Hramul Oraşului Chişinău.

Interzicerea intrării pe motiv că delegaţiile nu au invitaţii în original este o mare ruşine pentru Republica Moldova şi un abuz din partea guvernanţilor, întrucât cetăţenii României fac parte din Uniunea Europeană şi au dreptul de a se deplasa fără viză sau invitaţie pe teritoriul Republicii Moldova.

Partidul Liberal consideră interdicţia o gravă încălcare a drepturilor omului şi constată, încă o dată, că actuala guvernare ştirbeşte grav imaginea Republicii Moldova prin politica sa, ce vine în contradicţie cu doleanţele cetăţenilor care doresc integrarea în Uniunea Europeana.

Partidul Liberal cere conducerii Republicii Moldova să dea explicaţii cetăţenilor pentru abuzul care a avut loc în data de 12 octombrie 2007, din vama Leuşeni, iar organelor de drept, să ancheteze cazul şi să fie trasă la răspundere persoana vinovată, indiferent de funcţia pe care o deţine.

Chişinău, 17 octombrie 2007

NICIUN COMENTARIU

  1. „…şi să fie trasă la răspundere persoana vinovată, indiferent de funcţia pe care o deţine” daca aceasta ar fi realizabil, chiar ar fi bine, desi ma indoiesc ca e posibil… Totul pare a fi mai mult declarativ in tara asta.. chiar si atunci cind e vorba de Uniunea Europeana si modalitatea de integrare. Chiar mi-i rusine de acest incident, desi nu cred ca e cuvintul potrivit (ar fi mai potrivit cuvintul „farsa”).

LĂSAȚI UN MESAJ