Declaraţie cu textul unui Acord între România şi Moldova

0
54

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu şi preşedintele României, Traian Băsescu, nu vor semna la Bucureşti Acordul privind frontiera, ci o Declaraţie privind parteneriatul strategic şi integrare europeană. „Încă nu putem să semnăm Acordul, aşa cum s-a convenit anterior, dar va fi semnată această Declaraţie, care conţine textul din Acord”, a declarat Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Ghimpu nu a vrut să ofere mai multe detalii la acest subiect, dar potrivit unor surse, semnarea acestui Acord nu are rost, pentru că Alianţa pentru Integrare Europeană nu a ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte această problemă şi nu va putea fi ratificat în Parlament.

„Declaraţia pe care o voi semna cu preşedintele Băsescu are acelaşi conţinut ca şi Acordul. Ulterior, Guvernele celor două ţări vor semna un proces verbal de implementare a Declaraţiei”, a spus Ghimpu.

De asemenea, Ghimpu a precizat că în cadrul vizitei sale la Bucureşti vor fi semnate mai multe acorduri de colaborare între ministerele din Republica Moldova şi România.

De menţionat că în perioada 27-28 aprilie curent, preşedintele interimar Mihai Ghimpu, dar şi mai mulţi miniştri moldoveni întreprind o vizită de lucru la Bucureşti.

sursa: jurnal.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ