Declaraţie de dragoste în centrul capitalei din partea Studio Teatrului Improvizat

0
74

Teatru
Actorii Studioul Teatrului Improvizat vor face o frumoasă declaraţie de dragoste tuturor locuitorilor din Chişinău pe data de 22 şi 23 martie, transmite Info-Prim Neo.

Cel de-al treilea spectacol din ciclul „Carnaval în Chişinău” al Teatrului Improvizat va avea ca subiect dragostea. Regizorii studioului Vladimir Şimanschi şi Elena Cuşnir s-au inspirat în montarea piesei din textul Epistolei către Corinteni a Sfântului apostol Pavel.

Totodată, piesa se vrea a fi o chemare spre tradiţii şi obiceiuri.
Elena Cuşnir a declarat pentru Info-Prim Neo că spectacolul este o continuare a evenimentelor din luna martie, în deosebi o prelungire a festivalului „Mărţişor”. Astfel, actorii, reprezentând corintenii de odinioară, vor fi îmbrăcaţi în straie albe şi roşii, amintind despre simbolurile primăverii. Aceştia vor mărşălui în centrul Chişinăului, citind vestita Epistolă către corinteni.

Originalitatea spectacolului constă în faptul că acesta se va desfăşura în aer liber, spectatorii având posibilitatea să participe în mod direct la jocul propus de Studio Teatrului Improvizat. Reprezentarea va începe la ora 14.00 în parcul Ştefan cel Mare. De aici, actorii vor merge spre Catedrală, unde vor continua jocul de-a dragostea în culori albe şi roşii.

Studio Teatrului Improvizat a debutat cu un astfel de gen de spectacole pe 14 octombrie 2007, când a prezentat piesa „Decameronul chişinăuian”. Un al doilea spectacol a avut loc de sărbătorile de iarnă. „Amalgamul ritualurilor” a prezentat o serie de tradiţii şi obiceiuri ce se desfăşoară de Crăciun şi de Sfântul Vasile.

Regizorii preconizează să facă şi o prezentare pentru sezonul estival.

http://www.info-prim.md/?x=24&y=13734

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ