Declarație de Unire semnată de Comunitatea basarabeană și cea românească din Edmonton, Canada

0
89
  1. Centenarul Marii Uniri: Show aviatic militar pe Valea Bârgăului din Bistriţa Năsăud, România

Elicoptere, paraşutişti, MIG-uri Lancer şi tehnică militară de război pot fi admirate astăzi, în premieră, pe Valea Bârgăului din Bistriţa Năsăud, unde infanteriştii locali primesc vizita forţelor aeriene.

E primul show aviatic din judeţ din ultimele decenii. 250 de militari şi peste 35 de mijloce tehnice de luptă vor lua parte la activităţile comemorative şi festive ocazionate de Centenarul Marii Uniri pe Valea Bârgăului.

https://10tv.md/2018/05/28/centenarul-marii-uniri-show-aviatic-militar-pe-valea-bargaului-din-bistrita-nasaud-romania/

 

  1. Au înotat 100 de kilometri de Prut pentru Centenarul Unirii: „Istoria pe care noi o scriem astăzi n-o va şterge nicio radieră“

Românii Avram Iancu şi Ion Lazarenco au izbutit să înoate în tandem 100 de kilometri din cursul Prutului între localitatea gălăţeană Oancea şi vărsarea râului în Dunăre.

http://adevarul.ro/locale/galati/au-inotat-100-kilometri-prut-centenarul-unirii-istoria-scriem-n-o-sterge-nicio-radiera-1_5b0bd603df52022f757ed405/index.html

 

  1. Au fost tipărite buletinele de vot pentru turul doi. Cheltuielile sunt enorme

Pentru turul doi de scrutin al alegerilor primarului general al municipiului Chișinău, Comisia Electorală Centrală informează că vor fi tipărite 634547 de buletine de vot. Dintre acestea 408 080 vor fi în limba română, iar celelalte în rusă, scrie IPN.

https://www.timpul.md/articol/au-fost-tiparite-buletinele-de-vot-pentru-turul-doi–cheltuielile-sunt-enorme-131092.html

 

  1. Vămile din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia îşi intensifică colaborarea

Colaborarea autorităţilor vamale din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia se extinde şi asupra domeniului instruirilor, stagierilor şi schimbului de experienţă.

http://tvrmoldova.md/social/vamile-din-republica-moldova-ucraina-si-georgia-isi-intensifica-colaborarea/

 

  1. Declarație de Unire semnată de Comunitatea basarabeană și cea românească din Edmonton, Canada

O Declarație de Unire a fost semnată în Canada, cei care au decis să dea astfel un plus de valoare Anului Centenarului fiind membrii Comunității basarabenilor din Edmonton și cei ai Comunității românilor din același oraș.

https://deschide.md/ro/stiri/social/31639/Declara%C8%9Bie-de-Unire-semnat%C4%83-de-Comunitatea-basarabean%C4%83-%C8%99i-cea-rom%C3%A2neasc%C4%83-din-Edmonton-Canada.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ