Declaraţii controversate între Fostul deţinut Ilie Ilaşcu şi vicepreşedintele parlamentului Iurie Roşca.

0
53

Săptămâna aceasta, fostul prizonier al regimului de la Tiraspol Ilie Ilaşcu, a afirmat în cadrul unei emisiui televizate, că actualul vicepreşedinte al Parlamentului, Iurie Roşca este un „trădător”, deoarece acesta i-a trădat în ultimul moment o evadare. De aemenea Ilaşcu susţine că Roşca este cel care a trădat Mişcarea de Eliberare Naţională. Liderul Partidului Popular Creştin Democrat are o altă poziţie.

“Iurie Roşca este un Budulai cu barbă care a distrus Mişcarea de Eliberare Naţională. A distrus-o pentru că a vut această misiune de a o distruge. Altfel, nu coaliza în 2005 cu Partidul Comuniştilor. Este un nonsens în coaliţia acestora. Sunt partide şi idei care se bat cap în cap”, a afirmat Ilaşcu.
În acest context liderul PPCD este de o altă părere. Acesta îl acuză pe senatorul român că ar fi pus la cale compromiterea partidului pe care-l conduce. Roşca mai spune că planul de evadare a lui Ilaşcu din puşcăria de la Tiraspol nu a fost decât o cursă întinsă PPCD-ului.

Afirmaţia lui Ilie Ilaşcu, potrivit căreia Vlad Cubreacov nu ar fi fost răpit, ci ţinut într-o casă din Durleşti, sunt de asemenea respinse de PPCD. Liderul creştin-democrat, Iurie Roşca i-a cerut senatorului român să depună mărturii la procuratură dacă este convins de ceea ce spune. Solicitată de PRO TV Chişinău, procuratura municipală, care investighează cazul răpirii lui Vlad Cubreacov, a anunţat că nu comentează declaraţiile lui Ilie Ilascu.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, referindu-se la “trădarea” Mişcării de Eliberare Naţională de către Roşca, a afirmat că ar dori careva probe în acest sens. “Iniţial, eu am venit în Mişcarea de Eliberare Naţională, nu în politică. Fiecare poartă răspundere pentru ceea ce spune. Eu sunt un om care atunci când fac o afirmaţie aduc probe. Dar celor care au distrus Mişcare de Eliberare Naţională nu o să le mai permit să-şi bată joc de cetăţenii acestei ţări. Aceştia, de pe poziţiile lo de dreapta, astăzi fac jocul Moscovei”, a adăugat Ghimpu.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ