„Decretul de retragere a cetăţeniei fostului preşedinte român semnat de Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional”

0
90
  1. MIRCEA DRUC în “Basarabia literară”: Basarabia nu va uita trecutul de epurare şi rusificare, Domnule Petru Lucinschi

Igor Dodon, un alt președinte, ales „di tăt nărodu” din Republica Molotov, vrea să demoleze un simbol al trecutului: „piatra lui Ghimpu”, amplasată în Piața Marii Adunări Naționale. Pe neo-bolșevicul Dodon nu-l interesează victimele „eliberatorilor de la Răsărit”. Nici urmele sângerânde, impregnate de „Roata Roșie” a internaționalismului în ființa noastră. Aversiunea sa față de tot ce amintește de calvarul basarabenilor, nord-bucovinenilor și transnistrenilor, înseamnă, de fapt, dorința „eliberatorilor” și a descendenților acestora de a-și recăpăta integral privilegiile. Tot ce le-a acordat lor regimul colonial sovietic în detrimentul autohtonilor.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/23747-2017-01-09-12-00-35.html

 

  1. Igor Dodon şi pericolul federalizării Republicii Moldova

Preşedintele pro-rus al Republicii Moldova s-a întâlnit cu noul lider transnistrean Vadim Krasnoselski, legitimând un regim pe care nimeni nu-l recunoaşte. Momentan planul de federalizare prezentat de socialişti nu are însă nicio şansă deoarece Plahotniuc are alte obiective.

Federalizarea lui Dodon ar fi un obiectiv cu şanse de implementare doar în situaţia în care PSRM ar avea majoritatea parlamentară. Totuşi campionul temelor false, Igor Dodon, îşi arogă în prezent rolul de mediator constructiv, care, vezi Doamne, caută o soluţie pentru conflictul transnistrean şi este dispus să facă compromisuri pentru a debloca negocierile în formatul „5+2”.

http://independent.md/igor-dodon-si-pericolul-federalizarii-republicii-moldova/#.WHPr8H1p_SM

 

  1. Va reuşi Traian Băsescu să îşi păstreze cetăţenia? Răspunsul ambasadorului Republicii Moldova

După ce în vara anului trecut fostul preşedinte Nicolae Timofti a semnat decretul prin care Traian Băsescu devenea cetăţean al Republicii Moldova, noul şef al statului de la Chişinău, Igor Dodon, a emis un decret de retragere a cetăţeniei. Cazul va fi tranşat în cele din urmă la Curtea Constituţională, după o sesizare făcută de un parlamentar moldovean.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/va-reusi-traian-basescu-sa-isi-pastreze-cetatenia-raspunsul-ambasadorului-republicii-moldova-646490

 

  1. Republica Moldova: Fostul ministru al apărării a demisionat din partid

Fostul ministru al apărării din Republica Moldova și prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, Anatol Șalaru, și-a anunțat luni pe contul său de Facebook demisia din acest partid, transmit Deschide.md și Radio Chișinău.

http://www.romaniatv.net/republica-moldova-fostul-ministru-al-apararii-a-demisiont-din-partid_334592.html

 

  1. Meleşcanu a avut o discuţie telefonică cu omologul din Republica Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, luni, o discuţie telefonică cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur.

„Pe lângă urările de An Nou cu succese în relaţia bilaterală România – Republica Moldova, cei doi miniştri au convenit ca în perioada următoare să aibă loc o întâlnire de lucru care să evalueze stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale în toate domeniile: politic, economic, cultural etc.”, se arată într-un comunicat MAE.

http://www.economica.net/melescanu-a-avut-o-discutie-telefonica-cu-omologul-din-republica-moldova_131373.html

 

  1. Ambasadorul R. Moldova la Bucureşti: „Decretul de retragere a cetăţeniei fostului preşedinte român semnat de Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional”

„Disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre cele două ţări, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional”. Este declaraţia ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea(foto) şi a fost făcută în contextul retragerii de către Igor Dodon a cetăţeniei fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, scrie jurnal.md.

http://www.jc.md/ambasadorul-r-moldova-la-bucuresti-decretul-de-retragere-a-cetateniei-fostului-presedinte-roman-semnat-de-igor-dodon-ar-putea-fi-declarat-neconstitutional/

 

  1. Ziua Culturii Naționale, sărbătorită în Aeroportul „Henri Coandă” din București

Ziua Culturii Naționale va fi marcată inedit de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. Duminică, 15 ianuarie, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București vor avea loc, începând cu ora 10:00, un spectacol susținut de Dinu Iancu Sălăjanu și de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, și un recital de poezie eminesciană al actriței Alexandra Velniciuc.

http://infoprut.ro/46226-ziua-culturii-nationale-sarbatorita-in-aeroportul-henri-coanda-din-bucuresti.html

 

  1. În premieră, la Chișinău, va avea loc un concurs al Facultăților de Drept din Republica Moldova și România

În perioada 26-29 aprilie 2017, la Chișinău, se va desfășura renumitul concurs studenţesc în domeniul dreptului – „Hexagonul Facultăților de Drept”.

http://www.allmoldova.com/ro/news/in-premiera-la-chisinau-va-avea-loc-un-concurs-al-facultatilor-de-drept-din-republica-moldova-si-romania

 

  1. Cel mai căutat om din România s-ar afla în Republica Moldova, sub protecția oligarhului Plahotniuc

Cel mai căutat om al momentului în România, Sebastian Ghiță, s-ar afla în Republica Moldova, scrie presa de la București.

Ghiță s-ar afla acum sub protecția oligarhului și președintelui PDM Vladimir Plahotniuc supranumit Cardinalul sau Păpușarul de la Chișinău, scrie FLUX 24.

http://independent.md/cel-mai-cautat-om-din-romania-se-afla-republica-moldova-sub-protectia-oligarhului-plahotniuc/#.WHPv7n1p_SM

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ