Departamentul Centenar organizează masa rotundă cu tema „România și Republica Moldova în contextul Centenarului”

0
102
Basarabia Eminescu

 

  1. Departamentul Centenar organizează masa rotundă cu tema „România și Republica Moldova în contextul Centenarului”

Peste 40 de studenți de la universități din Republica Moldova vor participa la București, în data de 27 martie 2017, la masa rotundă cu tema România și Republica Moldova în contextul Centenarului”. Studenții se vor afla în România la invitația Departamentului Centenar, din cadrul Guvernului României, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, prin Departamentul Pentru Relația cu Parlamentul, Informare Publică și Creșterea Calității Vieții Personalului.

http://gov.ro/ro/stiri/departamentul-centenar-organizeaza-masa-rotunda-cu-tema-romania-i-republica-moldova-in-contextul-centenarului

 

  1. Peste 40 de studenți din Republica Moldova merg la București, de Ziua Unirii

Peste 40 de studenți de la universități din Republica Moldova vor participa la București, în data de 27 martie 2017, la masa rotundă cu tema „România și Republica Moldova în contextul Centenarului”. Studenții se vor afla în România la invitația Departamentului Centenar, din cadrul Guvernului României, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, prin Departamentul Pentru Relația cu Parlamentul, Informare Publică și Creșterea Calității Vieții Personalului.

http://independent.md/peste-40-de-studenti-din-republica-moldova-merg-la-bucuresti-de-ziua-unirii/

 

  1. Deputații liberali, îmbrăcaţi în haine naţionale la Parlament. Promovează ziua unirii Basarabiei cu România

Deputații liberali au venit astăzi la Parlament  îmbrăcaţi în haine naţionale. În acest fel ei au decis să promoveze proiectul de lege care prevede ca data de 27 martie, ziua unirii Basarabiei cu România, să fie declarată sărbătoare naţională. Documentul nu a fost inclus însă pe ordinea de zi, deoarece nu avea avizul Guvernului. Replicile acide nu s-au lăsat aşteptate.

Mihai Ghimpu a anunțat că, duminică şi luni, PL va organiza mai multe activităţi, dedicate Unirii din 27 martie 1918.

„Începem campania ” Uniţi pentru Unire!”. Eu cred că şi noi vom reuşi, dacă ne-am uni toţi împreună. Pentru a realiza ceea ce a rupt în 1940 Rusia din nou, din ţara mamă România”, a declarat preşedintele fracţiunii PL, Mihai Ghimpu.

http://www.publika.md/deputatii-liberali-imbracati-in-haine-nationale-la-parlament-promoveaza-ziua-unirii-basarabiei-cu-romania_2935211.html

 

  1. Investiţii prahovene în Republica Moldova

O delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova, condusă de preşedintele Bogdan Toader şi vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă   va efectua în perioada 25-28 martie 2017 o vizită oficială în Republica Moldova.

Reprezentanţii Judeţului Prahova vor participa la activităţile festive prilejuite de sărbătorirea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În data de 26 martie 2017, în oraşul Călăraşi din raionul cu acelaşi  nume, se va desfăşura ceremonia festivă de  inaugurare a Monumentului Eroilor Neamului,  reprezentat de  statuia vulturului cruciat. Tot în aceeaşi zi se va inaugura mini-stadionul din centrul oraşului, o investiţie a Consiliului Judeţean Prahova în colaborare cu Consiliul Raional Călăraşi. Ca semn de recunoaştere  şi apreciere a activităţii Consiliului Judeţean, stadionul va primi numele de Prahova. Manifestările culturale vor continua a doua zi, 27 martie,  în satul Ulmu din Raionul Ialoveni, unde va avea loc dezvelirea bustului poetului  Mihai Eminescu, simbolul culturii române.

http://gazetaph.ro/investitii-prahovene-in-republica-moldova/

 

  1. Deputați din Parlamentul României, așteptați astăzi la Chișinău cu prilejul Zilei Unirii

Câțiva deputați ai Partidului Mișcarea Populară se vor afla în Republica Moldova în perioada 24-25 martie, cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România. Delegația oficială formată din deputați în Parlamentul României va fi condusă de Președintele executiv PMP, deputatul Eugen Tomac și Președintele Comisiei pentru românii din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu.

http://independent.md/deputati-din-parlamentul-romaniei-asteptati-astazi-la-chisinau-cu-prilejul-zilei-unirii/

 

  1. Ana Guțu: PATIMILE DIASPOREI (din R. Moldova)

Inițiativa PD cu privire la introducerea sistemului de vot uninominal a dat start campaniei electorale pentru parlamentarele din 2018. Partidul unionist Dreapta s-a expus deja referitor la acest sistem, constatând că sistemul uninominal 100% așa cum este propus va duce la excluderea unioniștilor din viitorul parlament, ceia ce este foarte grav. Goana după votul diasporei a început, scrie Ana Guțu, preluată de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/24357-ana-guu-patimile-diasporei-din-r-moldova.html

 

  1. De ziua Unirii Basarabiei cu România un bust va fi inaugurat într-o localitate din țară

Cu prilejul Unirii Basarabiei cu România, un bust al lui Mihai Eminescu va fi inaugurat într-o localitatea din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc pe muzica artistului autohton Cristi Aldea Teodorovici.

http://independent.md/de-ziua-unirii-basarabiei-cu-romania-un-bust-va-fi-inaugurat-intr-o-localitate-din-tara/

 

  1. Deputat de la Bucureşti: Relaţia specială dintre Republica Moldova şi România nu poate fi folosită pentru girarea unui guvern fals pro-european

„Relaţia specială dintre Republica Moldova şi România nu pot fi folosită ca pretext pentru girarea unui guvern fals pro-european, care nu identifică vinovaţii pentru furtul miliardului, ci pune în spinarea populaţiei costurile acestui jaf”.

Astfel a comentat deputatul român Matei Dobrovie declaraţiile făcute ieri de către premierii Pavel Filip şi Sorin Grindeanu după şedinţa comună a Guvernelor celor două state.

http://www.jurnal.md/ro/politic/2017/3/24/deputat-de-la-bucuresti-relatia-speciala-dintre-republica-moldova-si-romania-nu-poate-fi-folosita-pentru-girarea-unui-guvern-fals-pro-european/

 

  1. Organizația Stundeților Basarabeni din Timișoara, dă start unei noi ediții a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara are drept scop promovarea și apărarea intereselor tinerilor români din Basarabia și Bucovina veniți la studii în Timișoara, precum și educarea acestora în spiritul unității culturale. În cei 17 ani de existență, OSB Timișoara a demarat diverse activități cu specific civic și cultural.

http://oficialmedia.com/organizatia-stundetilor-basarabeni-din-timisoara-da-start-unei-noi-editii-a-festivalului-cultural-zilele-basarabiei/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ