Deputat de la București: 80% dintre români sunt pentru Unire, iar în Rep. Moldova filonul unionist este în creștere

0
138
  1. Deputat de la București: 80% dintre români sunt pentru Unire, iar în Rep. Moldova filonul unionist este în creștere

Deputatul Robert Turcescu, membru al grupului intraparlamentar Prietenii Unirii, consideră că unirea României cu Republica Moldova ar putea avea loc mai repede decât se așteaptă. 

Revenit de la primul Congres al Partidului Unității Naționale (PUN), parlamentarul a apreciat că românii din Țară și de peste Prut au nevoie de un partid care să pună accent decisiv pe ideea de Unire.

http://infoprut.ro/47590-deputat-de-la-bucuresti-80-dintre-romani-sunt-pentru-unire-iar-rep-moldova-filonul-unionist-este-crestere.html

 

  1. Bătălie diplomatică pentru salvarea Moldovei

Săptămâna trecută a fost una de foc pentru autorităţile de la Chişinău, care au dus un război diplomatic în a convinge atât Comisia de la Veneţia, cât şi reprezentanţii Uniunii Europene, că schimbarea sistemului electoral este o măsură necesară pentru Moldova. Partidul Democrat din Moldova, care astăzi este la putere, doreşte cu orice preţ introducerea unui sistem electoral nou, care ar presupune alegerea a jumătate din viitorii membri ai parlamentului de la Chişinău prin vot uninominal direct într-un singur tur (cum sunt aleşi astăzi în România primarii), iar cealaltă jumătate să fie aleasă prin vot pe listă. Această propunere este larg contestată de societatea civilă din Moldova şi de opoziţia neparlamentară, care, prin liderii săi, Maia Sandu şi Andrei Năstase, se opune vehement acestei modificări a sistemului electoral şi a atacat acest act normativ la Comisia de la Veneţia, cerând sprijinul oficialilor europeni, în încercarea de a-l bloca pe Plahotniuc să schimbe legea electorală.

http://independent.md/batalie-diplomatica-pentru-salvarea-moldovei/

 

  1. Ala Mîndîcanu: Republica Moldova „supraviețuiește” datorită remitenţelor Diasporei

Republica Moldova „supraviețuiește” datorită remitențelor Diasporei. Dacă moldovenii stabiliți peste hotare nu ar mai trimite bani acasă, în câteva luni, țara noastră ar ajunge în prag de faliment. De această părere este președinta Comunității moldovenilor din Quebec, Ala Mîndîcanu.

http://unimedia.info/stiri/video-ala-mindicanu-republica-moldova-supravietuieste-datorita-remitentelor-diasporei-135555.html

 

  1. Galeșii ochi ai promițătoarei politiciene Maia Sandu

Doamna Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, are o singură șansă să capitalizeze electoral, în decembrie 2018, la alegerile parlamentare din Republica Moldova, cele peste 20 la sută din preferințele electorale pe care i le oferă sondajele independente de factorul politic intern din republică.

Șansa doamnei Sandu este denunțarea integrală, de pe acum, a oricărei alianțe preelectorale, electorale sau postelectorale cu Partidul Politic Partidul Platformei Demnitate și Adevăr (PPPPDA), un partid care s-a aliat pe față, pe când nu era încă partid, ci doar platformă, cu Igor Dodon, președinte, pe atunci, al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, actualul președinte al Republicii Moldova, și cu Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, primarul municipiului Bălți, care, în prezent, se sustrage acțiunii instituțiilor de aplicare a legilor Republicii Moldova, aflându-se în capitala Federației Ruse, Moscova.

http://www.timpul.md/articol/galeii-ochi-ai-promiatoarei-politiciene-maia-sandu-111427.html

 

  1. Igor Dodon, acuzaţii fără precedent la adresa României: ‘Faci PUŞCĂRIE dacă spui asta’

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă războiul de la distanţă cu România. Şeful de la Chişinău revine cu o serie de acuzaţii fără precedent la adresa ţării noastre. Dodon susţine că la Bucureşti există o lege care interzice să spui că o parte din ţară ar aparţine Ungariei, iar cealaltă Moldovei.

Dodon spune că acest model legislativ trebuie preluat şi aplicat şi la Chişinău, prin interzicerea unionismului.

http://www.stiripesurse.ro/igor-dodon-acuzatii-fara-precedent-la-adresa-romaniei-faci-puscarie-daca-spui-asta_1204788.html

 

  1. Interoperabilitatea România-Rep. Moldova, testată la exercițiul militar „JCET-2017”

Militarii din Forţele Speciale ale Armatei Naţionale şi Armatei Române, participanţi la exerciţiul „Joint Combined Exchange Training — 2017” (JCET), au desfăşurat joi, la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale, acţiuni practice în cadrul Zilei Vizitatorilor Distinşi.

La eveniment au participat oficiali din Ministerul Apărării şi Marele Stat Major, corpul de comandă al Armatei Naţionale, ambasadori și ataşaţi militari acreditaţi Republica Moldova.

http://infoprut.ro/47594-interoperabilitatea-romania-rep-moldova-testata-la-exercitiul-militar-jcet-2017.html

 

  1. Şefa Oficiului de legătură cu NATO a venit la post la Chişinău

Şefa Oficiului de legătură cu NATO, Kristina Baleysite, a venit la post la Chişinău, fiind deja acreditată.

Deschiderea Oficiului, prevăzută pentru luna iulie, a fost, însă, din nou amânată, fără să fie avansată o altă dată.

Motivul invocat de autorităţi este că edificiul se află în reparaţii.

Pe de altă parte, unii experţi nu exclud ca această amânare să fie intenţionată, pentru a nu aţâţa spiritele, mai ales că preşedintele Igor Dodon şi socialiştii se opun deschiderii Oficiului NATO în Republica Moldova.

http://www.romania-actualitati.ro/sefa_oficiului_de_legatura_cu_nato_a_venit_la_post_la_chisinau-104374

 

  1. Importurile de mobilă din Republica Moldova au crescut cu 38%. „Moldovenii au văzut că România este o piaţă bună“

Anul trecut producătorii din Republica Moldova au trimis în România mobilier în valoare de 11 milioane de euro.

Producătorii de mobilă din Republica Moldova văd România ca pe o importantă piaţă de desfacere pentru mobilierul produs peste Prut, în condiţiile în care fabricile de mobilă din  România îşi concentrează vânzările la export în ţările din Europa de Vest, lăsând loc pentru importuri, potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

http://www.zf.ro/companii/importurile-de-mobila-din-republica-moldova-au-crescut-cu-38-moldovenii-au-vazut-ca-romania-este-o-piata-buna-16527788

 

  1. PUN: „Drama românilor basarabeni continuă și astăzi iar tancurile sovietice au fost înlocuite cu propaganda, manipularea și dezinformarea”

PUN subliniază că: „drama românilor basarabeni continuă și astăzi iar tancurile sovietice au fost înlocuite cu propaganda, manipularea și dezinformarea”. „Nascută pe ruinele fostului imperiu Republica Moldova va continua să rătăcească la marginea istoriei până când vom reveni în matca noastră europeană și românească”.

http://oficial.md/actual/pun-drama-romanilor-basarabeni-continua-si-astazi-iar-tancurile-sovietice-au-fost-inlocuite-cu-propaganda-manipularea-si-dezinformarea

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ