Deputat de la București: Lucrez la o propunere legislativă legată de redobândirea cetățeniei prin recunoaștere

0
112
  1. Dodon primeşte o lovitură de graţie în ceea ce priveşte acordul cu Uniunea Economică Eurasiatică

Acordul pe care intenţionează să-l semneze preşedinţia Republicii Moldova cu Uniunea Economică Eurasiatică nu va avea nici un efect juridic, iar guvernul şi parlamentul vor declara acest document nul, a declarat premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, în cadrul întrevederii sale de joi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează Deschide.md, conform agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/dodon-primeste-o-lovitura-de-gratie-in-ceea-ce-priveste-acordul-cu-uniunea-economica-eurasiatica_1188417.html

 

  1. Matei Dobrovie despre referendumul propus de Dodon: Distrage atenția opiniei publice de la planurile lui Plahotniuc

Inițiativa președintelui Igor Dodon de a organiza un referendum consultativ este o falsă dispută geopolitică cu guvernul de la Chișinău, în contextul în care oligarhul Vladimir Plahotniuc are nevoie de un „adversar” politic pentru a distrage atenția opiniei publice de la problemele reale ale Republicii Moldova. De această părere este deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

http://independent.md/matei-dobrovie-despre-referendumul-propus-de-dodon-distrage-atentia-opiniei-publice-de-la-planurile-lui-plahotniuc/

 

  1. Mișcarea Civică “TINERII MOLDOVEI”: Rezultatele recensământului din R. Moldova sunt FALSE

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei cere Guvernului să nu facă publice datele Recensământului din 2014 pe 31 martie. Potrivit organizației, rezultatele la întrebarea cu privire la limbă și etnie este altul decât cel care va fi prezentat de Biroul Național de Statistică în ultima zi a lunii martie, transmite Romanian Global News.

Mişcarea Civică Tinerii Moldovei a aflat că la întrebarea privind etnia/naţionalitatea se va da un alt rezultat final decât cel real, transmite Romanian Global News.

Astfel, doar 7% români ar trăi în Republica Moldova, conform anunţului care va fi făcut vineri de către Biroul Naţional de Statistică. Rezultatul este unul viciat, în deplină neconcordanţă cu realitatea de pe teren. Cifrele organizaţiei obşteşti indică un procent de aproape 5 ori mai mare de persoane care s-au declarat români.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/24410-2017-03-30-09-18-25.html

 

  1. Deputat de la București: Lucrez la o propunere legislativă legată de redobândirea cetățeniei prin recunoaștere

Deputatul Matei Dobrovie, membru al Comisiei de Politică Externă şi vicepreşedinte al Comisiei pentru românii din afara granițelor țării, în Camera Deputaților, a anunțat că lucrează la o inițiativă legislativă referitoare la redobândirea cetățeniei române prin recunoaștere, în contextul în care pentru etnicii români din Republica Moldova, cetățenia română este foarte importantă.

http://infoprut.ro/46858-deputat-de-la-bucuresti-lucrez-la-o-propunere-legislativa-legata-de-redobandirea-cetateniei-prin-recunoastere.html

 

  1. Ziua Unirii cu România provoacă tensiuni în parlamentul de la Chişinău

„Ministerul Educaţiei s-a transformat într-un staff unionist. Este impusă o propagandă crasă. Vrem să fie audiată Corina Fusu în parlament, să ne explice de ce şi-a permis să promoveze în şcoli idei obscure unioniste’, a cerut socialistul Vlad Bătrâncea, care s-a făcut remarcat în trecut pentru faptul de a fi rupt harta României Mari în legislativul de la Chişinău.

Imediat a intervenit liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, care consideră că Fusu ar fi comis o „crimă împotriva generaţiilor viitoare’. „Nu toţi trebuie să fie unionişti în Moldova. Noi trebuie să avem o ţară dezvoltată, europeană, dar să nu ne ocupăm cu aşa prostii. Unde vom ajunge în acest caz?’, a întrebat retoric Voronin.

În replică, liberalii au spus că este vorba despre un eveniment istoric, care trebuie marcat indiferent de simpatiile proruse ale unor forţe politice.

http://www.stiripesurse.ro/ziua-unirii-cu-romania-provoaca-tensiuni-in-parlamentul-de-la-chisinau_1188387.html

 

  1. Gata cu cozile interminabile de la Vama Sculeni. Autoritățile își propun să reconstruiască postul vamal

Gata cu cozile interminabile de la Postul Vamal Sculeni. Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a dispus inițierea demersurilor de proiectare și reconstrucție a postului vamal Sculeni, se arată într-un comunicat de presă al Serviciul Vamal.

http://unimedia.info/stiri/gata-cu-cozile-interminabile-de-la-vama-sculeni–autoritatile-isi-propun-sa-reconstruiasca-postul-vamal-130591.html

 

  1. Expoziție foto la București despre masacrul de la Fântâna Albă

Sâmbătă, 1 aprilie, se vor împlini 76 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă. Până pe 12 aprilie, o expoziție foto despre această filă sângeroasă din istoria românilor este deschisă publicului la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București, etajul 1 (Decanat).

http://infoprut.ro/46856-expozitie-foto-la-bucuresti-despre-masacrul-de-la-fantana-alba.html

 

  1. Filip: Nu vom ratifica acordul lui Dodon

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a reacționat la anunțul făcut de președintele Igor Dodon, potrivit căruia, în luna aprilie, intenționează să semneze un acord cadru cu Uniunea Euroasiatică.

Pavel Filip a declarat nu va ratifica niciun acord de acest fel.

http://www.timpul.md/articol/filip-nu-vom-ratifica-acordul-lui-dodon-107065.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ