Deputat de la București: Voi cere de la tribuna Parlamentului ca Reunirea să fie proiect de țară

0
201
  1. Deputat de la București: Voi cere de la tribuna Parlamentului ca Reunirea să fie proiect de țară

Deputatul liberal Daniel Gheorghe a declarat că va cere de la tribuna Parlamentului de la București ca perspectiva reîntregirii naționale prin unirea României cu Republica Moldova să fie proiect de țară.

http://infoprut.ro/48999-deputat-de-la-bucuresti-voi-cere-de-la-tribuna-parlamentului-ca-reunirea-sa-fie-proiect-de-tara.html

 

  1. România a suplinit numărul de vameși la frontiera cu R. Moldova

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în perioada sărbătorilor de iarnă traficul prin punctele de trecere ale frontierei a înregistrat creşteri semnificative, fapt ce a impus aplicarea unor măsuri speciale, printre care suplinirea numărului de personal până la 900 de poliţişti de frontieră.

https://www.moldpres.md/news/2018/01/04/18000046

 

  1. Igor Dodon a reclamat „legea anti-propagandă” la Curtea Constituţională

Preşedintele moldovean Igor Dodon a sesizat, joi, Curtea Constituţională în privinţa legii de modificare a Codului Audiovizualului, prin care se interzice transmisia programelor de televiziune şi radio cu un conţinut diferit de cele produse în statele membre ale UE şi SUA, relatează Radio Chişinău.

https://www.romaniatv.net/igor-dodon-a-reclamat-legea-anti-propaganda-la-curtea-constitutionala_396233.html

 

  1. Moldova şi România vor institui control comun în trei puncte de trecere a frontierei

Vameşii din Moldova şi România vor institui, în acest an, control comun în trei puncte de trecere a frontierei moldo-române. Un proiect de acord, care ar permite acest lucru, a fost eleborat de autoritățile vamale de la Chișinău și expediat celor de la București.

Potrivit proiectului, control comun ar putea fi efectuat în vămile Cahul-Oancea, Costești-Stînca și Lipcani-Rădăuți.

https://www.publika.md/moldova-si-romania-vor-institui-control-comun-in-trei-puncte-de-trecere-a-frontierei–_2991411.html

 

  1. De ce se teme, totuși, Dodon, să meargă la Putna la mormântul lui Ştefan cel Mare?

Dodon lansează o nouă diversiune împotriva poporului. În Anul Centenarului Unirii, el anunță că pe 2 februarie va inaugura anul lui Stefan cel Mare şi Sfânt. Cele 50 de acțiuni vor avea drept generic românofobia, Dodon demonstrând astfel că este un dușman înrăit al unui viitor demn pentru românii basarabeni și celelalte etnii conlocuitoare. Desigur, trogloditul Bătrâncea împreună cu Zâna-Karabina vor spune prin sate minciuni potrivit cărora Ștefan cel Mare ar fi incendiat de două ori Bucureștii . Pahomova, adeptă fidelă a secesionismului va vorbi în rusește despre cum a creat un serial absolutamente idiot despre Istoria Moldovei.

http://basarabialiterara.com.md/?p=28832

 

  1. Anul Centenar: A fost lansat Calendarul Unirii

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a lansat Calendarul Unirii. Dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, calendarul trasează un arc peste timp și evidențiază evenimentele premergătoare Întregirii naționale.

http://infoprut.ro/49006-anul-centenar-fost-lansat-calendarul-unirii.html

 

  1. Jurnalista Olga Romanova avertizează că propaganda rusă se va accentua în anul electoral 2018

Kremlinul îşi va intensifica presiunea asupra Republicii Moldova în contextul alegerilor parlamentare din acest an. Avertismentul este dat de Olga Romanova, o jurnalistă de origine rusă, refugiată la Berlin.

http://tvrmoldova.md/politic/video-jurnalista-olga-romanova-avertizeaza-ca-propaganda-rusa-se-va-accentua-in-anul-electoral-2018/

 

  1. Pavel Filip, despre agenda de reforme pentru anul 2018

În anul 2018 sunt foarte multe lucruri de realizat şi agenda de reforme este una foarte ambiţioasă. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

http://tvrmoldova.md/politic/pavel-filip-despre-agenda-de-reforme-pentru-anul-2018/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ