Deputaţi din opoziţie cer vicepreşedintelui Parlamentului să-şi ceară scuze pentru o declaraţie făcută într-o emisiune TV

0
49

Mai mulţi deputaţi din opoziţie au cerut vicepreşedintelui Parlamentului, Iurie Roşca, să-şi ceară scuze pentru o declaraţie făcută săptămâna aceasta într-o emisiune televizată, în cadrul căreia a spus că „România are atâţia avocaţi ridicoli în parlamentul de la Chişinău, încât nu mă pot înregimenta în această cireadă”.
Vitalia Pavlicenco, deputat neafiliat, i-a cerut lui Roşca să-şi ceară scuze de la deputaţii în Parlament care s-au simţit vizaţi de calificativul atribuit. „Asemenea declaraţii suburbane nu pot fi făcute în Parlament”, a precizat Pavlicenco.

Valentina Cuşnir, deputat neafiliat, de asemenea a subsemnat cererii înaintate de Pavlicenco şi a declarat că se simte ofensată de un asemenea discurs rostit de preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat, pe listele căruia a intrat în Parlament. Ea a cerut ca acest caz să fie examinat de comisia juridică pentru numiri şi imunităţi la capitolul conformităţii unor declaraţii de acest fel cu normele legislativului şi, de asemenea, să fie abordat la Biroul Permanent.

Propunerile înaintate nu au fost discutate în plen. Preşedintele Parlamentului Marian Lupu a precizat doar că lipsa de astăzi a lui Roşca la şedinţă este cauzată de faptul că vicepreşedintele legislativului este în concediu de boală.

Luni, 26 februarie, Iurie Roşca a declarat într-o emisiune difuzată de PRO TV Chişinău că „România are ambasadă în R. Moldova şi un ambasador respectat de toată lumea. Eu nu vreau să substitui autorităţile statului român. Cred că România are atâţia avocaţi ridicoli în parlamentul de la Chişinău, încât eu nu mă pot înregimenta în această cireadă”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ