Deputatii comunisti s-au opus initiativei social-liberalilor privind oficializarea serbarii Craciunului pe stil nou

0
25

Fractiunea parlamentara majoritara a comunistilor s-a opus, vineri, in Parlament, declararii zilei de 25 decembrie (Craciunul pe stil nou) zi oficiala de odihna, transmite Agentia DECA-press. Propunerea a fost facuta de deputatii social-liberali, care considera ca astfel circa 25% din cetateni, care sarbatoresc Craciunul pe stil nou, ar fi pusi in conditii egale cu restul populatiei. Deputatul comunist, Victor Stepaniuc, a spus ca Moldova se conduce de unele traditii in acest sens, care nu trebuie neglijate.

Deputatul sustine ca tot timpul in Moldova s-a sarbatorit Craciunul pe stil vechi si doar in perioada 1918-1940, cand actualul teritoriu al Moldovei a facut parte din Romania, s-a incercat trecerea la stilul nou. Respingerea proiectului a fost recomandata de majoritatea comisiilor parlamentare si de Guvern.

Sursa:unimedia.md

NICIUN COMENTARIU

  1. Si mai spun moldovenii ca vor sa se integreze in UE….cum sa se integreze daca nu se pot „desparti de rusi”…….NICIODATA nu ne vom integra……cu asa conducere nu stiu cine ne va primi….mi-e rusine cu asa oameni la conducerea tarii……..

LĂSAȚI UN MESAJ