„Deșteaptă-te, române” a răsunat la Chișinău, de Hramul orașului. Primarul Chirtoacă: „Fără unirea Rep. Moldova cu România, nu avem viitor”

0
138
  1. „Deșteaptă-te, române” a răsunat la Chișinău, de Hramul orașului. Primarul Chirtoacă: „Fără unirea Rep. Moldova cu România, nu avem viitor”

„Fără unirea Republicii Moldova cu România nu avem viitor”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă, cu prilejul Hramului orașului Chișinău.

La inaugurare au susținut spectacole Mariana Bulicanu, Ion Timofti, grupul coral „Gloria” de la Colegiul „Ștefan Neaga” și Fanfara Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Tinerii au interpretat și „Hora României”, dar și „Deșteaptă-te, române”.

Dă Doamne să se facă Unirea mai repede! Trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, a mai urat edilul de Chișinău la aniversarea a 580 de ani a orașului.

http://infoprut.ro/45469-desteapta-te-romane-a-rasunat-la-chisinau-de-hramul-orasului-primarul-chirtoaca-fara-unirea-rep-moldova-cu-romania-nu-avem-viitor.html

 

  1. Chirtoacă: „Fără Unirea cu România, nu avem viitor”

Dis-de-dimineață, primarul capitalei a dat startul evenimentelor dedicate celor 580 de ani ai capitalei și tot despre Unire a vorbit. Acesta a dat cep unui butoi și, când a ciocnit un pahar cu vin, a spus: „Dă Doamne să se facă Unirea mai repede. Trăiască, trăiască și-nflorească/ Moldova, Ardealul și Țara Românească!”.

„Mai mult decât s-au făcut în ultimii zece ani, nu s-a făcut niciodată. Nu am ajuns în fiecare bloc locativ, la fiecare cetăţean, dar proiectele de infrastructură în domeniul transporturilor, drumurilor, apă şi canalizare, reciclarea gunoiului, termoizolarea clădirilor aduc aproape un miliard de euro de investiţii în Chişinău”, a declarat Chirtoacă, de Hramul Chișinăului.

http://www.ziarulnational.md/chirtoaca-fara-unirea-cu-romania-nu-avem-viitor/

 

  1. Basarabeni din diferite colțuri ale lumii transmit chișinăuienilor felicitări călduroase

Chiar dacă sunt departe de casă de ziua de naștere a Capitalei, mai mulți basarabeni s-au gândit să surprindă chișinăuienii prin mesaje video, trimise de la distanță. Ideea creării unui colaj video aparține unui serviciu de livrare a florilor, cu experiență de peste 7 ani.

http://ea.md/basarabeni-din-diferite-colturi-ale-lumii-transmit-chisinauienilor-felicitari-calduroase-video/

 

  1. Ana Guțu: „Dorim foarte mult ca în viitorul Parlament să existe un grup parlamentar unionist”

Împreună facem Unirea – cu acest slogan a intrat în campanie Ana Guțu care, la scrutinul prezidențial din 30 octombrie, ocupă poziția a 11-a în buletinul de vot.

Dorim foarte mult ca în viitorul Parlament să existe un grup parlamentar unionist care să utilizeze instrumentarul parlamentar pentru a promova ideea unirii și pentru a-i da aspect economic, în primul rând. Iar participarea noastră în aceste alegeri prezidențiale este un test. Vom da startul dezideratului unirii Republicii Moldova cu România, prin acumularea acelor procente pe care le vom lua.

http://www.europalibera.org/a/28052546.html

 

  1. Zeci de mii de români sunt așteptați pe 22 octombrie la București să ceară reunirea R. Moldova cu România

Societatea civilă unionistă anunță cea mai mare manifestație din România din acest an, pe 22 octombrie, când zeci de mii de oameni sunt așteptați în Piața Unirii din Capitală pentru a participa la Marșul pentru Basarabia, transmite Romanian Global News.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează, pe data de 22 octombrie, pentru al cincilea an consecutiv, Marșul pentru Basarabia. Manifestanții sunt așteptați în Piața Unirii din București pentru a cere unirea României cu Basarabia.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/23169-zeci-de-mii-de-romani-sut-ateptai-pe-22-octombrie-la-bucureti-s-cear-reunirea-r-moldova-cu-romania.html

 

  1. DOCUMENT INEDIT: Senatul SUA susține Reunirea Moldovei cu România

1) Să susţină dreptul la autodeterminare al poporului Moldovei şi al Bucovinei de Nord, ocupate de Uniunea Sovietică, şi să emită o declaraţie cu acest scop; şi

2) Să susţină eforturile viitoare ale Guvernului Moldovei să negocieze în mod paşnic, dacă aceasta le este voia, reunificarea României cu Moldova şi cu Bucovina de Nord, după cum s-a stabilit în Tratatul de Pace de la Paris din 1920, în normele predominante ale dreptului internaţional şi în conformitate cu Principiul 1 al Actului Final de la Helsinki.

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/document-inedit-senatul-sua-sustine-reunirea-moldovei-romania

 

  1. Wall Street Journal: SUA desfăşoară o anchetă privind furtul miliardului de dolari din Rep. Moldova

Publicaţia americană Wall Street Journal citează un fost funcţionar de la Chişinău care spune că SUA desfăşoară o anchetă privind furtul miliardului de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

http://infoprut.ro/45471-wall-street-journal-sua-desfasoara-o-ancheta-privind-furtul-miliardului-de-dolari-din-rep-moldova.html

 

  1. O casă de discuri românească caută TALENTE în Moldova. Cum te poți afirma

Una dintre cele mai premiate și apreciate case de producție din România, Kazibo continuă să caute talente pe care să le lanseze pe piața din România și pe piața internațională – vor să îi găsească pe noul Dan Bitman, noua Delia, noua Andra.

Sunt interesați de Republica Moldova tocmai datorită istoricului muzical al Moldovei care a dat multe talente de-a lungul anilor și este cea care a deschis ușile pentru muzica românească pe plan internațional prin Dan Balan, prin O-Zone.

http://www.publika.md/o-casa-de-discuri-romaneasca-cauta-talente-in-moldova-cum-te-poti-afirma_2777111.html

 

  1. Sesiune științifică la Freiburg dedicată marcării a 100 de ani de la intrarea României în Războiul de Întregire a Neamului

Centenarul intrării României în Primul Război Mondial va fi marcat de comunitatea de români din Freiburg, Germania, prin organizarea de către Institutul Român – Biblioteca Română Freiburg a unei sesiuni științifice. În cadrul evenimentului care se va derula pe 15 octombrie, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va organiza secțiunea „Războiul de Întregire a Neamului şi unele consecințe ale conflagrației din 1916-1918”.

http://www.ieh.ro/sesiune-stiintifica-la-freiburg-dedicata-marcarii-a-100-de-ani-de-la-intrarea-romaniei-in-razboiul-de-intregire-a-neamului/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ