Deșteaptă-te, române! Fără unirea Rep. Moldova cu România, nu avem viitor!

0
105

 

 

  1. Jocul OINA, promovat în Republica Moldova! Tradiția RENAȘTE cu ajutorul românilor

În Republica Moldova renaște un tip de sport care acum 26 de ani a fost “în vogă”, dar astăzi este dat uitării. Vorbim despre OINĂ – un sport al românilor de pretutindeni. Mai mulți entuziaști de pe ambele maluri ale Prutului și-au unit forțele pentru a readuce în circuit acest gen sportiv.

Datorită Federației Române de Oină activitatea devine cunoscută și în Republica Moldova. La Chișinău a avut loc primul Festival al Oinei, unde au participat 7 echipe din Moldova și România.

http://moldova9.com/2016/10/16/jocul-oina-promovat-in-republica-moldova-traditia-renaste-cu-ajutorul-romanilor/

 

  1. Proiecte moldo-române incluse pe lista priorităţilor Comunităţii Energetice

Proiectele de interconectare a sistemelor Republicii Moldova şi României de transport a energiei electrice şi gazelor naturale au fost incluse în lista Proiectelor de Interes pentru Comunitatea Energetică (PECI) şi Proiectelor de Interes Mutual (PMI). Decizia a fost adoptată în cadrul Consiliului Ministerial al Comunităţii Energetice, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/economie/proiecte-moldo-romane-incluse-lista-prioritatilor-comunitatii-energetice-1_580251715ab6550cb896f41c/index.html

 

  1. Cultură / Arte Start la Festivalul de Harpă Bucureşti, aflat la ediţia a doua

Între 28-30 octombrie 2016 Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (UNMB) şi Asociaţia Harpiştilor din România (AHR) organizează a doua ediţie a Festivalului de Harpă Bucureşti (FHB) şi, în colaborare cu firmele Salvi Harps şi Lyon & Healy, Expoziţia de Harpe. Ambele evenimente se vor desfăşura la UNMB, iar intrarea va fi liberă.

Alături de participanţii din România, semnalăm prezenţa unor interpreţi din Grecia, Germania şi Republica Moldova.

http://adevarul.ro/cultura/arte/start-festivalul-harpa-bucuresti-aflat-editia-doua-1_580357a95ab6550cb89c7287/index.html

 

  1. „Deșteaptă-te, române! Fără unirea Rep. Moldova cu România, nu avem viitor!”

„Fără unirea Republicii Moldova cu România nu avem viitor”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă, cu prilejul Hramului orașului Chișinău. Aflat în parcul Valea Morilor, unde a fost inaugurată Scara Cascadelor, după renovare, Chirtoacă a precizat că aceasta a fost construită „nu degeaba” în timpul României Mari.

http://www.alternativenews.ro/2016/10/desteapta-te-romane-fara-unirea-rep-moldova-cu-romania-nu-avem-viitor.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ