Deşteaptă-te române! începe campania de informare peste Prut

0
44

În data de 27 martie 2007, când se împlinesc 89 de ani de la intrarea în vigoare a actului prin care Sfatul Ţării proclama Unirea Basarabiei cu România, noi, un grup de tineri basarabeni, lansăm Campania „Deşteaptă-te române!” în Basarabia. Această campanie va consta în popularizarea site-ului www.desteptarea.info care va fi o prezentare a României aşa cum a fost şi este ea; lipirea afişelor, al căror se poate lua de pe site; împărţiri de materiale promoţionale şi un concert de muzică „hip-hop” al trupei basarabene „Huliganii” la Bucureşti.

Aceştia sunt doar primii paşi ai campaniei, urmând să transpunem în realitate şi alte proiecte. Scopul acestei campanii este, înainte de toate, de a informa oamenii din Basarabia asupra adevărului istoric, prea puţin cunoscut şi recunoscut. În acelaşi timp, se are în vedere re-trezirea conştiinţei naţionale româneşti, ceea ce reprezintă unica şansă de salvare din mlaştina comunistă şi singura cale spre prosperare a poporului român-basarabean.

Cu speranţa că această campanie va fi primită pozitiv, închei această scrisoare prin a-mi declara optimismul şi încrederea într-un rezultat favorabil al acesteia.

Tudor Cojocari, absolvent al Liceului Român-Francez „Gheorghe Asachi”, în prezent student la Universitatea Bucureşti, Facultatea Sociologie
desteapta-te

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ