Deşteptarea, basarabeni!

0
53

http://www.jurnal.md/article/2947/

Un grup de tineri basarabeni aflaţi la studii în România au lansat, la 27 martie curent, când s-au împlinit 89 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, campania „Deşteptarea!” pe malul stâng al Prutului.

Potrivit organizatorilor, această campanie va consta în popularizarea site-ului www.desteptarea.info care va fi o prezentare a României aşa cum a fost şi este, lipirea afişelor, modelul cărora poate fi luat direct de pe site, împărţirea materialelor promoţionale şi organizarea la Bucureşti a unui concert de muzică hip-hop susţinut de trupa basarabeană „Huliganii”. Scopul acestei campanii este informarea celor din Basarabia despre adevărul istoric, prea puţin cunoscut peste Prut, şi trezirea conştiinţei naţionale româneşti, ceea ce reprezintă, în opinia tinerilor basarabeni, studenţi în România, „unica şansă de salvare din mlaştina comunistă”.

Printre organizatorii campaniei se numără şi cei patru absolvenţi ai Liceului Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chişinău, în prezent studenţi la Universitatea din Bucureşti, persecutaţi de autorităţile comuniste de la Chişinău pentru reinstalarea inscripţiei „român-francez”, în loc de „moldo-francez”, pe faţada liceului.

desteapta-te romane

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ