Dezmembrarea regală a Ucrainei

0
75

Ucraina
Preşedintele Rusei a relansat la summitul de la Bucureşti bomba dezmembrării Ucrainei, ţintind viitorul lumii mult mai dramatic decât atrocităţile din Iraq, bomba atomică a Iranului şi independenţa Tibetului. Fiindcă dezmembrarea Ucrainei înseamnă război în Europa.

Şi primarul Moscovei, Iurii Lujkov, a atacat dur Ucraina în preajma summitului bucureştean într-un articol din „Izvestia”. El le aminteşte ucrainenilor, dar şi „prietenilor din NATO”, că jumătate din Ucraina este pământ rusesc, că expansiunea rusă la Marea Neagră a fost realizată în timpul Ecaterinei de kneazul Potiomkin „atunci când acolo domnea hoarda tătară” etc. Amintim şi noi (academiilor de la Kiev şi Moscova) că Oleg Riurikovici, adică tatăl lui Igor, bunelul lui Sveatoslav şi străbunelul lui Vladimir (e vorba de „knejii fondatori” ai naţiunilor ruse şi ucrainene), n-a întemeiat Kievul, ci l-a cucerit, plecând din kremlinul vareagului Riurik (de etnie scandinavă) de la Novgorod, care de atunci este… cetatea sacră a naţiunii ruse. Informăm şi academiile de la Chişinău şi Bucureşti că malul drept al Nistrului, de la Marea Neagră şi până la izvoare, este împânzit de straturile culturale – cetăţi, sanctuare, biserici – ale dacilor sedentari şi monoteişti, apoi ale sedentarilor creştini din Evul Mediu Timpuriu, alţii decât slavii războinici şi politeişti. Primii sunt atestaţi de Ptolomeu (şi reconfirmaţi arheologic), iar despre protovlahii nistreni a scris împăratul bizantin Constantin Porphirogenitul, care amintea pe la 950 de „şase oraşe cu biserici şi cruci din piatră poroasă” anume pe malul drept al Nistrului. Nu pe cel estic, adăugăm şi noi.

Vladimir Putin a mai spus la summitul de la Bucureşti – ambiguu, dar cu ambiguităţile ruşilor nu e de glumit – că „17 milioane din totalul de 46 337 340 de cetăţeni ai Ucrainei sunt ruşi”, că ruşii „sunt majoritari în regiunile de sud ale Ucrainei” şi că Ucraina are teritorii „şi de la alte state”. În acest context Traian Băsescu, preşedintele României, a reiterat zilele trecute adevărul pur: între aceste „alte state” e şi statul RM. Fiindcă, aşa cum arăta şi regretatul „moldovenist” A. Lazarev, Basarabia de Sud şi Bucovina de Nord nu sunt pământ al ucrainenilor, care în timpul lui Alexandru cel Bun încă nu existau. Deci este drept şi „corect politic” să reamintim Ucrainei că, de pildă, Bucovina de Nord nici măcar rusească nu a fost înainte de 28 iunie 1940 şi că prezenţa sovietică în cea mai veche ţară românească a început cu atrocităţile de la Lunca şi Fântâna Albă în ianuarie şi aprilie 1941 şi continuă azi cu asimilarea cinică a românilor.

Va afecta dezmembrarea Ucrainei aprovizionarea cu gaze a UE? Nu ştim, dar Federaţia Rusă anunţă dezmembrarea Ucrainei acum. Şi încă printr-un război care mocneşte – imposibil de stins! – de la gurile Dunării şi până în Karabah. Politicieni din RM – mai toţi agramaţi şi iresponsabili – nu vad acest război. Or, ca şi în 1918, viitorul fără război al Basarabiei este posibil numai prin reunirea cu România, stat UE şi NATO. Vânătoarea regală pentru hidrocarburile, resursele naturale şi carnea de tun a Rusiei a reînceput – până una alta – doar pe teritoriul Ucrainei.
http://www.voceabasarabiei.com/html/viziuni.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ