Din dragoste pentru limba română

0
105
  1. (FOTO) Din dragoste pentru limba română, la Bor (Timoc)

Ce își doresc românii timoceni? Este o întrebare la care lesne poți afla răspuns dacă participi la un eveniment din comunitatea celor 300.000 de etnici români din Serbia de răsărit. Să luăm ca reper Ziua Limbii Române, sărbătorită anual pe 31 august.

http://infoprut.ro/48081-foto-din-dragoste-pentru-limba-romana-la-bor-timoc.html

 

  1. Senatorul Viorel Badea: fac un apel către Guvernele României şi Republicii Moldova să organizeze Ziua limbii române în comun, la 31 august

Senatorul Viorel Badea, vicepreşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, a făcut un apel către autorităţile guvernamentale din România şi din Republica Moldova în vederea sărbătorii, în comun, a Zilei limbii române în data de 31 august, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/25665-2017-09-01-09-03-02.html

 

  1. Peste 5.000 de tineri au ajuns în această seară la Palas. Întâlnirea este dedicată tinerilor ortodocşi!

Întreaga seară s-a aflat sub semnul „libertăţii sufletului” şi a libertăţii de a-şi exprima credinţa. Seara a început prin primirea delegaţiilor de tineri din diferite ţări, dar şi din diferite zone ale României sau din parohiile misionare din Republica Molodova, Italia sau Marea Britanie.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-peste-5-000-de-tineri-au-ajuns-in-aceasta-seara-la-palas-intalnirea-este-dedicata-tinerilor-ortodocsi–168911.html

 

  1. Alexandru Tănase, despre Dodon: „Ai mers la Teheran, l-ai pupat într-un loc, ți-ai cerut scuze și ai venit înapoi”

Fostul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, a fost rugat să comenteze cât de corect a procedat Guvernul și Parlamentul boicotând ședința Consiliului Suprem de Securitate convocată de președintele Igor Dodon, relatează Agora.

http://infoprut.ro/48104-alexandru-tanase-despre-dodon-ai-mers-la-teheran-l-ai-pupat-intr-un-loc-ti-ai-cerut-scuze-si-ai-venit-inapoi.html

 

  1. Festivalul folcloric „Prahova iubeşte Basarabia”, la a treia ediţie

Consiliul Județean Prahova şi Centrul Județean de Cultură organizează, începând de astăzi și până duminică, la Ploieşti, a III-a ediţie a Festivalului Folcloric „Prahova Iubește Basarabia”.

https://ziarulprahova.ro/2017/09/festivalul-folcloric-prahova-iubeste-basarabia-la-a-treia-editie/

 

  1. 19 tone de prune din R.Moldova au fost returnate de către inspectorii Rosselhoznadzor din Rusia

Nouăsprezece tone de prune din Republica Moldova au fost returnate de către inspectorii Rosselhoznadzor din Rusia în urma verificării fitosanitare la punctul de control auto internațional „Novîie Iurkovici”, transmite IPN.

http://radiochisinau.md/19-tone-de-prune-din-rmoldova-au-fost-returnate-de-catre-inspectorii-rosselhoznadzor-din-rusia—55532.html

 

  1. Cât de corect vorbesc basarabenii. „Diacritic este un cuvânt pe care-l schimonosești”

Jurnaliștii de la 10 TV au realizat ieri cu ocazia „Zilei Limbii Române” un test de ortoepie și vocabular pentru a verifica corect vorbesc chișinăuienii limba română.

Pe lângă testarea de ortografie la care au fost supuși locuitorii capitalei, reporterii au încercat să afle definiția unor cuvinte, precum: mop, făraș și diacritic. Răspunsurile chișinăuienilor au fost diverse. Din păcate sărbătoarea de la sfârșitul verii i-a găsit pe basarabeni cu vroiam și nu voiam, și atribuirea unor noi roluri persoanelor. În condiţiile în care trăim sub tirania oralităţii, este necesară o verificare strictă a canoanelor limbii române care trebuie respectate de către toți vorbitorii.

https://www.timpul.md/articol/incotro-cat-de-corect-vorbesc-basarabenii-diactric-este-un-cuvant-pe-care-l-schimonoseti-117091.html

 

  1. Transnistrenii TURBEAZĂ de nervi! Mai mulți oficiali ruși N-AU FOST LĂSAȚI să intre în RM

Tiraspolul din nou se plânge că autoritățile constituționale de la Chișinău opresc accesul în stânga Nistrului a oficialilor ruși, dar și a delegațiilor din alte entități separatiste.

http://www.timpul.md/articol/transnistrenii-turba-de-nervi-mai-muli-oficiali-rui-n-au-fost-lasai-sa-intre-in-rm-117098.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ