Din seria „avantajele Unirii”: 15 proiecte România + Republica Moldova = 27 de milioane de euro

0
65

 

  1. Din seria „avantajele Unirii”: 15 proiecte România + Republica Moldova = 27 de milioane de euro

Consiliul Județean Iași a depus spre finanțare 15 proiecte în valoare de 27 de milioane de euro prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care a precizat că investiţiile propuse vizează reabilitarea şi promovarea de obiective culturale, modernizarea infrastructurii rutiere, reabilitarea de spitale, achiziţionarea de aparatură medicală performantă, dar şi colaborări în domeniul cercetării.

http://infoprut.ro/50064-15-proiecte-romania-republica-moldova-27-milioane-de-euro.html

 

  1. Codreanu, în Parlamentul României: Situația românilor din afara țării s-a înrăutățit

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților, miercuri, o declarație politică privind Ziua Românilor de Pretutindeni, care se va sărbători duminică, 27 mai.

https://10tv.md/2018/05/23/codreanu-in-parlamentul-romaniei-situatia-romanilor-din-afara-tarii-s-a-inrautatit/

 

  1. ULTIMA ORĂ: Postul unionist 10TV își SUSPENDĂ activitatea. Astăzi va fi prezentat ultimul buletin de știri

Începând cu ziua de astăzi, postul de televiziune unionist, 10TV, își suspendă activitatea pe o perioadă nedeterminată. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Alina Panico, prezentatoarea buletinului de știri al instituției.

https://www.timpul.md/articol/ultima-ora-postul-unionist-10tv-ii-suspenda-activitatea–astazi-va-fi-prezentat-ultimul-buletin-de-tiri-130868.html

 

  1. Centenarul Marii Uniri aniversat prin Festivalul Internaţional „Porţile Poeziei” la Reşiţa!

Una dintre personalităţile Banatului de Munte, Liubiţa Raichici, poet, traducător, eseist, a inițiat în anul 2010 din rolul de manager al Direcției de Cultură Caraș-Severin, un frumos proiect ce a deschis Porțile Poeziei pe tărâmul Banatului de Munte, un adevărat continent al patriilor, acum un continent al poeziei pentru perioada 24-27 mai 2018.

http://radioresita.ro/298744/foto-centenarul-marii-uniri-aniversat-prin-festivalul-international-portile-poeziei-la-resita

  1. Locuitorii comunei Moara Vlăsiei au făcut un dar în an centenar satului Puhoi

Locuitorii comunei Moara Vlăsiei din judeţul Ilfov de peste Prut au făcut un dar deosebit locuitorilor satutului Puhoi din raionul Ialoveni – un bust al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Bustul domnitorului a fost sfinţit ieri, 22 mai, de hramul satului Puhoi, la care a participat o delegaţie a satului Moara Vlăsiei în frunte cu primarul Andrei Filip.

https://deschide.md/ro/stiri/cultura/31409/FOTO–Locuitorii-comunei-Moara-Vl%C4%83siei-au-f%C4%83cut-un-dar-%C3%AEn-an-centenar-satului-Puhoi.htm

 

  1. CEC a anunţat când va avea loc turul II al alegerilor locale noi în Chişinău

Cel de-al doilea tur al scrutinului pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău va avea loc pe 3 iunie. Decizia a fost aprobat astăzi, 23 mai, de Comisia Electorală Centrală.

http://tvrmoldova.md/politic/cec-a-anuntat-cand-va-avea-loc-turul-ii-al-alegerilor-locale-noi-in-chisinau/

 

  1. Comuna Polovragi, înfrăţită cu două sate din Moldova. Declaraţie de unire!

Comuna gorjeană Polovragi s-a înfrăţit recent cu două localităţi din Republica Moldova. În acest sens, Consiliul Local Polovragi a semnat o declaraţie de unire, la fel cum au făcut şi omologii moldoveni. Este vorba de satul Pituşca din Raionul Călăraşi şi satul Tătărăşti din Raionul Străşeni.

http://www.pandurul.ro/articol/comuna-polovragi-infratita-cu-doua-sate-din-moldov_103376.html

 

  1. Românii care şi-au pierdut viaţa pe teritoriul Rusiei, în lupte sau în prizonierat, comemorați la sud de Moscova

3300 de kilometri a străbătut o delegație de la Ambasada României în Federația Rusă și de la Consulatul General de la Rostov pe Don, în frunte cu ambasadorul Vasile Soare și membri ai familiei sale, pentru a aduce un omagiu militarilor români care şi-au pierdut viaţa pe teritoriul Rusiei, în lupte sau în prizonierat.

http://infoprut.ro/50059-romanii-care-si-au-pierdut-viata-pe-teritoriul-rusiei-lupte-sau-prizonierat-comemorati-la-sud-de-moscova.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ