„Din toată inima, pentru România” | Unire întru cuvânt românesc

0
97

 

  1. 35 de specialişti din România anchetează prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova

Ancheta legată de prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova se va finaliza peste cel puţin trei luni, a declarat şeful Comisiei de anchetă din partea Chişinăului, Veaceslav Frunză.

După cum relatează portalul basarabean publika.md, la anchetă participă, din partea României, nu mai puţin de 35 de specialişti, atât din domeniul aviaţiei, cât şi procurori. Partea românească nu a dat până acum nicio declaraţie în legătură cu desfăşurarea cercetărilor.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/-35-de-specialisti-din-romania-ancheteaza-prabusirea-elicopterului-smurd-in-republica-moldova-418620

 

  1. Concert INCENDIAR susținut de Voltaj! Mii de oameni au cântat în unison: „Din toată inima, pentru România”

Un spectacol EXTRAORDINAR a avut loc ieri seara în centrul capitalei, unde trupa Voltaj a incendiat atmosfera. Evenimentul s-a desfășurat în aer liber pe strada pietonală Eugen Doga din Capitală.

Un moment inedit a fost când miile de oameni au cântat împreună că artiștii „Din toată inima, pentru România” și „20 de ani”.

http://libertv.md/divertisment/concert-incendiar-sus%C8%9Binut-de-voltaj-mii-de-oameni-au-c%C3%A2ntat-%C3%AEn-unison-%E2%80%9Edin-toat%C4%83

 

  1. CFM și Velohora au unit cicliștii din România și R. Moldova

Astăzi, Gara Feroviară din Chișinău s-a transformat într-un Paradis al Cicliștii din stânga Nistrului.

Încă de la primele ore ale dimineții, Iurii Topala, Directorul General al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, împreună cu organizatorii celui mai important eveniment al cicliștilor, precum și cu reprezentanți din cadrul Ministerului Reintegrării al Republicii Moldova, a întâmpinat participanții în cadrul Festivalului Velohora – 2016.

http://www.timpul.md/articol/cfm-i-velohora-a-unit-ciclitii-din-romania-i-r–moldova-93695.html

 

  1. Unire întru cuvânt românesc

Reapariţia „Neamului românesc” se întâmplă la 110 ani de la fondarea revistei de Nicolae Iorga. În „Neamul românesc” scria Iorga (ne aminteşte V. Tărâţeanu), imediat după ocuparea Bucovinei şi Basarabiei de către sovietici, că „vor tăcea clopotele între Prut şi Nistru; vor tăcea până la a doua înviere, care va veni”… Precizând că „pentru a rezista şi ajunge cu toţii «la a doua înviere», datoria noastră este să strângem rândurile şi să dăm mână cu mână, dacă simţim că în piepturile noastre bate o inimă română. Căci puterea Neamului Românesc, aşa cum ştim prea bine, rezidă în unire”.

http://www.crainou.ro/2016/06/04/unire-intru-cuvant-romanesc/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ